Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/9685
Назва: Проблеми підвищення конкурентоспроможності національних підприємств
Автори: Карапетян, Едуард Томікович
Ключові слова: конкурентоспроможність
глобалізація
мезоекономіка
мезоконкурентоспроможність
квазіінтеграційні утворення
регіоналізація.
Дата публікації: 2016
Бібліографічний опис: Карапетян, Е.Т. Проблеми підвищення конкурентоспроможності національних підприємств [Електронний ресурс] / Е.Т. Карапетян // Збірник наукових праць «Сучасні підходи до управління підприємством» №1 (2016) – Режим доступу :http://spu.fmm.kpi.ua/article/view/72877/68375
Короткий огляд (реферат): У статті окреслено основні методологічні підходи щодо підвищення конкурентоспроможності національних підприємств. Ґрунтовно проаналізовано, систематизовано й узагальнено численні альтернативні точки зору вітчизняних і міжнародних науковців щодо сутнісно- теоретичних засад конкурентоспроможності загалом та конкурентоспроможності підприємств (організацій, фірм) зокрема. Поглиблено теоретизування особливих ознак і відмінних рис конкурентоспроможності підприємства та чинників, які визначають тривалість утримання конкурентної переваги товаровиробником. Проведений моніторинг змін, які відбуваються у світовій конкуренції, що безпосередньо пов'язані з глобалізацією, нерівномірністю розвитку, посиленням боротьби між тенденціями формування однополярного і багатополярного світу, включенням у боротьбу нових складних соціально-економічних систем. Запропоновано здійснювати пошук джерел і факторів конкурентних переваг для підприємства не тільки на внутрішньому рівні, але і зовнішньому, який формується насамперед на суміжному мезоекономічному рівні
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/9685
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Problemy pidvyshchennya konkurentospromozhnosti natsionalnyh pidpryemstv.pdf393.66 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.