Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/782
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorРожелюк, Вікторія Миколаївна-
dc.contributor.authorRozelyuk, Viktoria Mykolaivna-
dc.date.accessioned2015-12-08T09:11:00Z-
dc.date.available2015-12-08T09:11:00Z-
dc.date.issued1998-
dc.identifier.citationОблік і контроль витрат на переробку продукції тваринництва (на прикладі молокопереробних підприємств Тернопільщини) [Текст] : дис. ... канд. екон. наук : 08.06.04 / Вікторія Миколаївна Рожелюк. - Тернопіль : ТАНГ, 1998. - 180 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/316497/782-
dc.description.abstractРожелюк В.М. Облік і контроль витрат на переробку продукції тваринниц¬тва (на прикладі молокопереробних підприємств Тернопільщини). - Рукопис. Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.06.04- бухгалтерський облік, аналіз та аудит. - Тернопільська академія народного господарства, Тернопіль, 1998. У дисертації досліджено методологію виробничого обліку та управлінсь-кого контролю на молокопереробних підприємствах, розглянуто їх взає-мозв'язок в системі управління підприємством і необхідність застосування. Запропоновано загальні напрямки класифікації витрат молокопереробного виробництва. Визначено організаційно-технологічні особливості переробки продукції тваринництва і їх вплив на побудову обліку. Обгрунтовано методи оцінки сировини і матеріалів стосовно до ринкової системи господарювання, порядок обліку прямих і непрямих витрат, їх зведення в умовах автоматизованої обробки даних. Розроблено методику управлінського контролю витрат за місцями виник¬нення та центрами відповідальності на основі використання нормативного ме¬тоду обліку, зарубіжних систем "Стандарт-кост", "Директ-костинг", постійних і гнучких бюджетів, яка пройшла апробацію на окремих молокопереробних підприємствах асоціації "Тернопільмолпром", що підтверджує позитивні ре¬зультати впровадження окремих положень роботи. Ключові слова: молокопереробне виробництво, виробничий облік, ознаки класифікації, витрати, зведення витрат, автоматизоване робоче місце бухгалте¬ра, нормативи, стандарти, постійні бюджети, гнучкі бюджети. Rozelyuk V.M. Accounting and control of Livestock products processing (On the database of milk processing plants of Ternopil Region). - Manuscript. The thesis to get a scientific degree of doctor of economics in speciality, 08.06.04 - accounting, analysis and audit. - Ternopil Academy of National Economy, Історії, 1998. In this thesis the production accounting methodology and managerial control on the milk processing plants have been investigated and the mutual connection in plant managerial system as well as the necessity of their were explored. There were proposed the common directions of expenses, classification of milk processing. The organisational and technological peculiarities of livestock products processing and their influence upon accounting were specified. The methods of raw materials estimation in market economy, the accounting rules for direct and indirect expenses, their calculation under condition of customised data processing were grounded. There were elaborated the methods of managerial control of expenses according to their location and centres of responsibility on basis of normative accounting meth¬ods, foreign systems "Standard-cost", "Direct costing", contemporary and temporary budgets. These methods were tested on some milk processing plants belonging to as¬sociation "Ternopilmolprom", and gained positive results during putting it to practice. Key-words: milk-processing production, productions accounting, classification features, expenses, expenses calculation, automated workplace of book-keeper, norms, standards, contemporary budgets, temporary budgets.uk_UA
dc.subjectмолокопереробне виробництвоuk_UA
dc.subjectmilk-processing productionuk_UA
dc.subjectвиробничий облікuk_UA
dc.subjectproductions accountinguk_UA
dc.subjectознаки класифікаціїuk_UA
dc.subjectclassification featuresuk_UA
dc.subjectвитратиuk_UA
dc.subjectexpensesuk_UA
dc.subjectзведення витратuk_UA
dc.subjectexpenses calculationuk_UA
dc.subjectавтоматизоване робоче місце бухгалтераuk_UA
dc.subjectautomated workplace of book-keeperuk_UA
dc.subjectнормативиuk_UA
dc.subjectnormsuk_UA
dc.subjectстандартиuk_UA
dc.subjectstandardsuk_UA
dc.subjectпостійні бюджетиuk_UA
dc.subjectcontemporary budgetsuk_UA
dc.subjectгнучкі бюджетиuk_UA
dc.subjecttemporary budgetsuk_UA
dc.titleОблік і контроль витрат на переробку продукції тваринниц¬тва (на прикладі молокопереробних підприємств Тернопільщини)uk_UA
dc.title.alternativeAccounting and control of Livestock products processing (On the database of milk processing plants of Ternopil Region)uk_UA
Розташовується у зібраннях:Дисертації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
дисер 1998 р_1.pdf146.23 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.