Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/7635
Назва: Вплив Великої Британії на розвиток СПБО ЄС в контексті євроатлантичного співробітництва (1990-2015 рр.)
Інші назви: The influence of Great Britain on development CSDP of EU in the context of Euro-Atlantic Cooperation (1990–2015 years)
Автори: Грубінко, Андрій Васильович
Ключові слова: Велика Британія
СЗППБ ЄС
СПБО ЄС
євроінтеграція
євроатлантичне співробітництво
Дата публікації: 2015
Бібліографічний опис: / А.В. Грубінко // Вісник Львівського університету. Серія міжнародні відносини. – 2015. – Випуск 36. – Частина 3. – С. 92-99.
Короткий огляд (реферат): Це дослідження аналізує особливості впливу Великої Британії на розвиток Спільної політики безпеки та оборони Європейського Союзу в контексті євроатлантичного співробітництва упродовж 1990–2015 років. Розглянуто витоки формування політики країни щодо військово-політичної інтеграції, динаміку змін політики урядів країни у вказаний період. Встановлено, що позиція Великої Британії еволюціонувала від категоричного НАТО-центризму до активної, але суперечливої участі у процесі творення військового виміру євроінтеграції. Керівництво країни різних періодів причетне до стратегічної слабкості Європейського Союзу і залежності від США. Співтовариство і Велика Британія повинні змінити підходи до розвитку системи регіональної безпеки і використати шанс для її повноцінної розбудови у партнерстві з США і НАТО.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/7635
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття.pdf151.09 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.