Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/48336
Назва: Діяльність української церкви у США в обороні національних духовних практик як чинника збереження
Автори: Біловус, Леся Іванівна
Ключові слова: національна ідентичність
українська діаспора США
українська церква
україномовна періодика
Дата публікації: 2017
Видавництво: ТНПУ
Бібліографічний опис: Біловус, Л. (2017). Діяльність української церкви у США в обороні національних духовних практик як чинника збереження національної ідентичності (на матеріалі періодичної преси української діаспори).
Серія/номер: 20
Короткий огляд (реферат): Стаття має за мету простежити у контексті україномовної періодики США (“Міст”, “Свобода”, “Час і Події”, “Українське слово”, “NOVAгазета”) діяльність української церкви щодо захисту національних духовних практик як складових національної ідентичності. Публікації у діаспорній пресі, що спрямовані на висвітлення діяльності релігійних установ в обороні національних духовних практик, стали своєрідним об’єднувальним центром для кожного члена української громади, незалежно від його політичних поглядів та віросповідання, оскільки автори дописів апелювали, передусім, до національних і духовних цінностей. Тому саме церкві як інституції українська діаспора сьогодні завдячує своїм національним збереженням у США.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/48336
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Bilovus.pdf129.91 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.