Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/4690
Назва: Основні вектори трансформації особистості у глобалізованому світі
Автори: Шумка, Михайлина
Мещерякова, Марина
Ключові слова: глобальні проблеми
глобалізація
футуристичні ідеї
глобальні конфлікти
економічний підхід
культурологічний підхід
Дата публікації: 2014
Видавництво: Економічна думка
Бібліографічний опис: Шумка, М., Мещерякова М. Основні вектори трансформації особистості у глобалізованому світі / Михайлина Шумка, Марина Мещерякова // Світоглядні та соціокультурні засади формування модерної української нації: щоріч. наук. пр. / відп. за вип. Т. В. Гончарук. – Тернопіль : ТНЕУ, 2014. – С.49-67.
Короткий огляд (реферат): Актуальність проведеного дослідження полягає в тому, що у взаємозалежному світі вирішення будь-яких нагальних національних проблем стає неможливим без серйозного врахування глобальних факторів. В основу концепції дослідження покладено визнання глобалізації як об’єктивного соціального процесу, змістом якого є зростаючий взаємозв’язок та взаємозалежність національних економік, національних політичних і соціальних систем, національних культур та навколишнього середовища. Зростаюча взаємозалежність світу робить глобальні проблеми актуальними для кожного окремого регіону, кожної держави, врешті-решт – кожної окремої людини. Представлене дослідження актуальне з точки зору теоретичного аналізу сучасних глобальних трансформацій та їхнього впливу на суспільний розвиток. В наш час вирішення будь-яких національних проблем не матиме бажаних результатів, якщо ці рішення не враховуватимуть впливу глобальних факторів. Цим визначається особлива актуальність і значимість проведеного дослідження.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/4690
Розташовується у зібраннях:Статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.