Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/41953
Назва: УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВИМИ ПОТОКАМИ ПІДПРИЄМСТВ З ПОЗИЦІЇ ФІНАНСОВОЇ ЛОГІСТИКИ
Інші назви: MANAGEMENT OF FINANCIAL FLOWS OF ENTERPRISES FROM THE STANDPOINT OF FINANCIAL LOGISTICS
Автори: Костецький, Володимир Володимирович
Бутов, Андрій Миколайович
Ключові слова: фінансовий менеджмент
financial management
фінансові потоки
financial flows
логістика
logistics
фінансова логістика
financial logistics
управління фінансовими потоками
management of financial flows
Дата публікації: 2018
Видавництво: Інноваційна економіка
Бібліографічний опис: Костецький В.В., Бутов А.М. Управління фінансовими потоками підприємств з позиції фінансової логістики. Інноваційна економіка. 2018. № 3-4(74). С. 139-145.
Короткий огляд (реферат): Мета. Обґрунтування особливостей сучасної парадигми управління фінансами підприємств на засадах поєднання фундаментальних положень і моделей фінансового менеджменту та логістики, що сприятиме самоорганізації оптимізаційних та безпекових процесів в управлінні фінансовими потоками суб’єктів господарювання. Методика дослідження. У процесі дослідження використано набір загальнонаукових і спеціальних методів економічних досліджень, зокрема: абстрактно-логічний метод при формулюванні висновків результатів дослідження; метод аналогії і порівняння – при дослідженні практики фінансового менеджменту та логістики щодо управління фінансовими потоками; метод теоретичного узагальнення застосовувався при здійсненні критичного аналізу результатів досліджень вітчизняних і зарубіжних учених стосовно питань, пов’язаних із управлінням фінансовими потоками в контексті логістичної концепції підприємства. Результати дослідження. Обґрунтовано, що для вирішення існуючих проблем щодо створення дієвого механізму управління фінансовими потоками, необхідно враховувати особливості реалізації та вдосконалення управління фінансовими потоками підприємств. Запропоновано розробити методичні підходи до управління фінансовими потоками, які мають базуватися на нелінійному динамічному моделюванні та недетермінованих моделях прогнозування. Визнано доцільним розробити нову цільову фінансову модель підприємства, націлену на синхронізацію та збалансованість фінансових та супутніх їм потоків, що в цілому забезпечить гармонізацію інтересів не тільки підприємства, але і всіх зацікавлених осіб. Виявлено, що фінансовий підхід до управління фінансовими потоками набуває нових специфічних рис, обумовлених використанням логістичного підходу, і трансформується у логістично-орієнтований. Наукова новизна результатів дослідження. Обґрунтовано вплив логістизації на процеси управління фінансами підприємств і визначено методологічні та методичні аспекти успішної реалізації управління фінансовими потоками в логістичних системах підприємств. Практична значущість результатів дослідження. Отримані результати поглиблюють практичні засади інституціонального забезпечення розвитку фінансової логістики на підприємстві та сприяють активізації пошуку нових можливостей ефективного управління фінансовими потоками в межах сформованих логістичних ланцюгів, а також забезпечить більшу гнучкість та адаптивність підприємств до занадто мінливого зовнішнього середовища.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/41953
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
IE 3-4 2018_Костецький В.В., Бутов А.М..pdf1.59 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.