Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/38357
Назва: Параметри розвитку корпоративної стратегічної обліково-аналітичної системи підприємства
Інші назви: Development Parameters of the Corporate Strategic Accounting and Analytical System of the Enterprise
Автори: Бруханський, Руслан Феоктистович
Ключові слова: стратегічний облік
стратегічний менеджмент
корпоративна обліково-аналітична система
стратегія
стратегічна бізнес-одиниця
облік
Дата публікації: 2020
Видавництво: Облік і фінанси
Бібліографічний опис: Бруханський Р. Ф. Параметри розвитку корпоративної стратегічної обліково-аналітичної системи підприємства. Облік і фінанси. № 1 (87)’. 2020. С. 13-19.
Серія/номер: 1;
Короткий огляд (реферат): Аналіз діяльності вітчизняних підприємств констатує відсутність комплексної, сформованої на єдиних облікових принципах, адекватно трансформованої та чітко систематизованої інформаційної бази даних для прийняття управлінських рішень стратегічного характеру. Це призводить до того, що у багатьох підприємствах взагалі не генерується стратегічна облікова інформація, і лише в окремих випадках менеджмент забезпечується нетранспарентною та нерелевантною інформацією, використання якої в процесі прийняття управлінських рішень призводить до формування стратегій, неадекватних наявним у підприємства конкурентним перевагам та існуючим загрозам зовнішнього середовища. Метою статті є ідентифікація проблематики генерування облікової інформації для потреб стратегічного менеджменту, диференціація основних організаційно-методологічних векторів розвитку і структуризація побудови корпоративної стратегічної обліково-аналітичної системи підприємства. Застосовано логічний, системно-структурний і гносеологічний методи дослідження, індукцію, дедукцію, абстрагування. За результатами дослідження класифіковано стратегії підприємства з позицій побудови системи обліково-аналітичного забезпечення стратегічного менеджменту; обґрунтовано вимоги до сегментації підприємства шляхом диференціації стратегічних бізнес-одиниць; сформовано модель генерування й презентації облікової інформації для потреб стратегічного менеджменту в розрізі видів стратегій; окреслено управлінські потреби та можливі шляхи їх задоволення в контексті побудови системи обліково-аналітичного забезпечення стратегічного менеджменту; структуровано корпоративну стратегічну обліково-аналітичну систему підприємства; відображено взаємодію стратегічних облікових підсистем з іншими інформаційними системами у складі корпоративної стратегічної обліково-аналітичної системи; визначено основні організаційно-методологічні напрями розвитку корпоративної стратегічної обліково-аналітичної системи підприємства.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/38357
Розташовується у зібраннях:Статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.