Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/38334
Назва: НОВІ ПОГЛЯДИ НА РОЗВИТОК РИНКУ СТРАХОВИХ ПОСЛУГ
Інші назви: New views on the development of the insurance market
Автори: Ткаченко, Наталія Володимирівна
Ключові слова: НОВІ ПОГЛЯДИ НА РОЗВИТОК РИНКУ СТРАХОВИХ ПОСЛУГ
Дата публікації: чер-2020
Видавництво: Економічний дискурс.
Бібліографічний опис: Ткаченко Наталія Нові погляди на розвиток ринку страхових послуг. Економічний дискурс. 2020. Випуск 2. С. 183-184.
Короткий огляд (реферат): Сучасна економіка зазнає перманентних трансформаційних змін, ставлячи перед фінансовими інституціями нові завдання, змушуючи формувати нові продукти та послуги, технологічні та організаційні рішення. Відтак, поява досліджень, які відображають теоретичні й практичні аспекти функціонування страхової сфери за умов інституційних змін сучасних ринків, є вельми своєчасною і актуальною для сьогодення. Монографія «Ринок страхових послуг: концептуальні засади, технічні інновації та перспективи розвитку»1 авторства кандидата економічних наук, доцента кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Тернопільського національного економічного університету Клапківа Юрія Михайловича, присвячена дослідженню проблематики інституціонального становлення інфраструктурних складових ринку страхових послуг та їх адаптації до сучасних проблем світових суспільно-економічних трансформацій.
Опис: Автор, вивчаючи інновації та цифрові трансформації ринку страхових послуг, зупиняється на практичних аспектах їх реалізації в зарубіжних країнах і в Україні. Зокрема, характеризуючи сутність сучасного стану використання фінансових та страхових технологій у національній економіці, автор здійснює обґрунтування розвитку страхових технологічних підприємств та вдосконалення міжгалузевих відносин, як засобу забезпечення стійкості розвитку, що передбачає комплексний підхід до трансформації консолідованого пруденційного нагляду та цифровізації ринку страхових послуг, створення ефективних організаційно-правових структур та розробки механізмів їх реалізації. Трансформаційні процеси дистрибуції страхових послуг, пов’язані із інтернетизацією суспільства, були направленні на структурні (організаційні) зміни процесу, та орієнтовані на ринкові механізми цінової конкуренції, що загострило увагу на необхідності захисту споживача страхових послуг в якісному аспекті. Разом з цим, монографічна робота, будучи цілісним, завершеним дослідженням, з глибокою зацікавленістю буде сприйнята науковим співтовариством, дане опрацювання характеризує вагомий внесок автора у розвиток вітчизняної економічної науки, та має вагоме значення для становлення ринку страхових послуг України. В цілому, монографія Клапківа Юрія на тему «Ринок страхових послуг: концептуальні засади, технічні інновації та перспективи розвитку» характеризує вагомий внесок автора у розвиток вітчизняної економічної науки, є цілісним завершеним науковим дослідженням, відповідає усім вимогам, які пред’являються до наукової літератури даного виду. Цей науковий доробок рекомендується для використання працівниками страхових компаній, страхових посередників, науково-дослідних установ, органів нагляду, містить інтерес для науковців, що займаються даною проблематикою.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/38334
ISSN: 2410-0919
2410-7476
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Natalia Tkachenko.pdf406.06 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.