Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/38229
Назва: «Нова економіка» в контексті конкуренції США, Європейського Союзу і Китаю
Автори: Куриляк, Віталіна
Куриляк, Максим
Ключові слова: Знання
європейський дослідницький простір
конкуренція за мізки
ланцюжок наука-виробництво
інвестиції в знання
інновації
нова економіка
трансфер технологій
Дата публікації: 2019
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Куриляк, В. «Нова економіка» в контексті конкуренції США, Європейського Союзу і Китаю [Текст] / Віталіна Куриляк, Максим Куриляк // Журнал європейської економіки. - 2019. - Т. 18, № 4. - С. 341-359.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто інноваційний механізм нової економіки в аспектах регіональних і національних особливостей його функціонування у глобальному просторі та ЄС. Виокремлено загальну тенденцію посилення орієнтації національних економік на міжнародну торгівлю послугами, інтернаціоналізацію дослідницької мережі й розширення залучення креативних людських ресурсів. Вказано, що оцінка результатів реалізації Лісабонської стратегії підтверджує необхідність надання пріоритетності зайнятості та продуктивності й формування соціальної злагоди для досягнення світового лідерства. Наголошено, що важливою тенденцією в умовах глобалізації є концентрація науковотехнічного потенціалу країнами-лідерами міжнародного ринку на проривних для економічного розвитку розробках. Показано, що реалізація ідей нової економіки загострює конкуренцію за мізки як основний компонент у дослідженнях, інноваціях і підприємництві. Зазначено, що відбуваються процеси переходу від статусу еміграційної країни до статусу імміграційної країни. Зроблено порівняння політики інвестицій у знання ЄС та Китаю, на основі чого показано можливості використання національних джерел, спільних фондів співтовариства та фіскальної федералізації. Аргументовано, що важливим чинником розвитку нової економіки є розробка інноваційних продуктів через інтеграцію науки та виробництва.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/38229
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 18 (№4) Грудень 2019

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КУРИЛЯК.pdf277.6 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.