Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/37488
Назва: Ідентифікація добової динаміки глюкози в крові
Автори: Пасічник, Роман Мирославович
Чайківська, Юлія Мирославівна
Ключові слова: неавтономна модель, динаміка глюкози, цукровий діабет, ідентифікація, модель розподілу
Дата публікації: 2015
Видавництво: ІНФОРМАТИКА ТА МАТЕМАТИЧНІ МЕТОДИ В МОДЕЛЮВАННІ
Бібліографічний опис: Пасічник Р.М. Метод ідентифікації добової динаміки глюкози в крові / Пасічник Р.М.,Чайківська Ю.М.// Збірник наукових праць «Інформатика та математичні методи в моделюванні». — Одеса, 2015. — Т5, №2. — С. 135-141.
Серія/номер: Vol. 5;No. 2,
Короткий огляд (реферат): Розглядається проблема контролю концентрації глюкози в крові із мінімізацією застосування інвазивних вимірювань. Розроблено математичну модель розподілу поступлення глюкози, що залежить від обсягу спожитих вуглеводів (миттєві, швидкі, повільні). Математичну модель побудовано для довготривалих спостережень із використанням спеціально-організованих експериментів. Рівень глюкози в крові залежить від інтенсивності дії гормону інсуліну, тому побудовано модель динаміки інсуліну. Сукупний інсулін представлено як поєднання інсуліну, що виробляється організмом та інсуліну, що поступає з ін’єкцій. Для ідентифікації динаміки глюкози в крові використано метод Левенберга-Маквардта. Ідентифікація добової динаміки глюкози в крові є складною і містить ряд допоміжних задач.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/37488
ISSN: УДК 615.252
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2015ChaikivskaOdesa.pdf635.31 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.