Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/37094
Назва: Світова банківська система: посткризове відновлення?
Автори: Булатова, Олена
Марена, Тетяна
Ключові слова: Банківські активи
глобальна фінансова криза
глобальні регіони
посткризове відновлення
світова банківська система
фінансова глибина
Дата публікації: 2019
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Булатова, О. Світова банківська система: посткризове відновлення? [Текст] / Олена Булатова, Тетяна Марена // Журнал європейської економіки. - 2019. - Т. 18, № 3. - С. 265-282.
Короткий огляд (реферат): Досліджено стан відновлення світової банківської системи після глобальної кризи і визначено, що за показниками фінансової глибини, достатності капіталу та рентабельності найбільших банків світова банківська система на сьогодні є найбільш стійкою і прибутковою за весь післякризовий період свого розвитку. Зазначено, що структура сучасної світової банківської системи відповідає просторовій структурі світової економіки, яка складається з різних таксономічних рівнів регіонів та в якій на тлі поглиблення глобалізаційних процесів об’єктивно посилюються роль і значення глобальних регіонів. На основі дослідження змін у розподілі банківських активів та прибутку банків між глобальними регіонами, рейтингах найбільших банків світу, показниках рентабельності активів і власного капіталу банків з різних регіонів, регіональної специфіки перебігу процесів злиттів та поглинань у банківському секторі й прогресу у впровадженні вимог Базельського комітету з банківського нагляду в регіональному розрізі обґрунтовано регіональні особливості посткризового відновлення банківської індустрії світу. Констатовано, що відбувається зростання ступеня нерівномірності розподілу банківських активів між глобальними регіонами, і виявлено тенденцію до підвищення рівня їх концентрації у трьох основних регіонах – азійсько-тихоокеанському, американському та європейському. На основі оцінки трансформаційних зрушень регіональної структури банківської індустрії світу виявлено зміни ролі глобальних регіонів у світовій банківській системі у процесі її посткризового відновлення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/37094
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 18 (№3) Вересень 2019

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
БУЛАТОВА.pdf309.9 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.