Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/36960
Назва: Адміністративно-правові відносини у сфері охорони здоров'я в Україні
Інші назви: Administrative and Legal Relations within Health Care Sector in Ukraine
Автори: Книш, Сергій Володимирович
Knysh, S. V.
Ключові слова: administrative and legal relations
health care sector
a patient
medical employees
structure
administrative and legal status
administrative procedures
public administration
administrative liability
адміністративно-правові відносини
сфера охорони здоров’я
пацієнт
медичні працівники
структура
адміністративно-правовий статус
адміністративні процедури
державне управління
адміністративна відповідальність
Дата публікації: 2019
Видавництво: Тернопіль : ТНЕУ
Бібліографічний опис: Книш, Сергій Володимирович Адміністративно-правові відносини у сфері охорони здоров'я в Україні [Текст] : дис. ... д-ра юр. наук : 12.00.07 / Сергій Володимирович Книш. – Тернопіль : ТНЕУ, 2019. – 494 с.
Короткий огляд (реферат): Дисертацію присвячено комплексному дослідженню адміністративно-правових відносин у сфері охорони здоров’я в Україні. Розкрито сутність адміністративно-правових відносин у сфері охорони здоров’я. Виявлено проблеми та уточнено критерії розмежування адміністративних та інших правовідносин, що виникають у сфері охорони здоров’я в Україні. Визначено основні підходи до класифікації адміністративно-правових відносин у сфері охорони здоров’я в Україні за напрямом їх розвитку. Охарактеризовано сучасний стан адміністративно-правового регулювання відносин у сфері охорони здоров’я в Україні. Охарактеризовано елементний склад структури адміністративно-правових відносин у сфері охорони здоров’я в Україні. Розкрито систему та особливості адміністративно-правового статусу суб’єктів, які наділені та не наділені владними повноваженнями з питань охорони здоров’я. Визначено об’єкт, розкрито зміст та охарактеризовано суб’єктів адміністративно-правових відносин у сфері охорони здоров’я в Україні. Розглянуто систему принципів адміністративно-правового забезпечення відносин у сфері охорони здоров’я в Україні. Визначено поняття та види адміністративно-правових форм і методів забезпечення відносин у сфері охорони здоров’я в Україні. Охарактеризовано адміністративні процедури у сфері охорони здоров’я та особливості їх реалізації. Розкрито способи забезпечення законності у сфері охорони здоров’я в Україні. Узагальнено зарубіжний досвід адміністративно-правового регулювання відносин у сфері охорони здоров’я та розглянуто можливість його використання в Україні. Визначено перспективи модернізації державного управління у сфері охорони здоров’я в Україні на законодавчому та організаційному рівнях у контексті європейської інтеграції. The dissertation is focused on the comprehensive study of administrative and legal relations in the health care sector in Ukraine. The author has revealed the peculiarities of administrative and legal relations in the health care sector, which derive from the essence of managing activity of the state and correspond to the specialized policy of the state conducted in the said sphere. It has been revealed that administrative relations in the health care sector differ from all other relations by their content and purpose. It is connected with their power and authoritative character for ensuring the qualitative and effective functioning of the health care system, which has the impact on the completeness of everyone’s right to health care.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/36960
Розташовується у зібраннях:Дисертації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
knish-s_v__dssertacija_sajt.pdf4.35 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.