Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/34064
Назва: Аудит податків і платежів у контексті оптимізації діяльності підприємства
Інші назви: Audit of taxes and payments within the context of enterprise performance optimization
Автори: Лучко, Михайло
Зінкевич, Анастасія
Luchko, Mykhailo
Zinkevych, Anastasiia
Ключові слова: аудит податків і платежів
податкове планування
облік податкових зобов’язань
податкова оптимізація
внутрішній контроль
аудиторська діяльність
податковий менеджмент
підприємництво
Дата публікації: 2019
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Лучко, В. Аудит податків і платежів у контексті оптимізації діяльності підприємства [Текст] / Михайло Лучко, Анастасія Зінкевич // Вісник Тернопільського національного економічного університету. – 2019. – Вип. 1. – С. 186-196.
Короткий огляд (реферат): Висвітлено роль податкових платежів у формуванні доходів Державного бюджету України. Обґрунтовано вплив аудиту податків і платежів на ефективність діяльності підприємства. Доведено важливість процедур внутрішнього податкового аудиту задля оптимізації фінансової політики підприємства. Наведено визначення податкової оптимізації та побудовано структурно-логічну схему підвищення рівня ефективності оподаткування на підприємстві. Акцентовано, що результативне управління податковими зобовʼязаннями передбачає формування системи податкового планування або здійснення функцій з встановлення податкової дисципліни у межах комплексного управління. Зазначено, що в контексті цього систематизовано чинники, що впливають на якість аудиту податків і платежів у процесі оцінювання фінансового стану суб’єктів господарювання. Вказано, що до них належать такі: рівень кваліфікації аудиторів; залучення різного роду висококваліфікованих спеціалістів; незалежність і конфіденційність в аудиторській оцінці; висока мобільність; накопичений досвід у роботі з фінансовою звітністю; рівень відповідальності. Запропоновано концепти удосконалення системи аудиту податків і платежів в Україні в контексті забезпечення ефективного податкового менеджменту на підприємстві. Доведено, що мінімізації податкових ризиків у підприємницькій діяльності сприятиме своєчасний аудит податків і платежів, який буде націлюватися на оптимізацію податкової та облікової політики підприємства з урахуванням актуальних змін законодавчого регулювання та новацій аудиторської діяльності зарубіжних країн.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/34064
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2019 Випуск 1

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Лучко.pdf744.28 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.