Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/32921
Назва: Організація управлінського обліку на прикладі підприємств пивоварної галузі
Інші назви: The organization of management accounting on the example of brewing enterprises
Автори: Аверкін, Яків
Averkin, Yakiv
Ключові слова: управлінський облік
витрати
доходи
бюджет
інформація
Дата публікації: 2018
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Аверкін, Я. Організація управлінського обліку на прикладі підприємств пивоварної галузі [Текст] / Яків Аверкін // Вісник Тернопільського національного економічного університету. – 2018. – Вип. 3. – С. 117-125.
Короткий огляд (реферат): Вивчено проблему організації управлінського обліку на прикладі підприємств пивоварної галузі. Мета статті полягає у розкритті особливостей організації управлінського обліку на прикладі підприємств пивоварної галузі. Обґрунтовано, що управлінський облік є інтегрованою системою збору, обробки та передачі інформації внутрішнім користувачам щодо доходів і витрат підприємств з метою забезпечення ефективного управління собівартістю та отримання позитивного фінансового результату. Зазначено, що управлінський облік не обмежений у виборі методів та правил. Його розробляє саме підприємство з урахуванням різних параметрів та чинників, тому обліковцям необхідно самостійно здійснювати організацію управлінського обліку в системі економічної інформації того підприємства. Для ведення управлінського обліку на підприємствах пивоварної галузі автором пропонується виокремити такі етапи: видання і затвердження управлінської облікової політики організації; створення і затвердження пакету внутрішніх організаційних стандартів управлінського обліку; затвердження форм первинних документів та звітності управлінського обліку; затвердження системи рахунків управлінського обліку; створення системи бюджетів пивоварних підприємств; вибір методики контролю над виконанням бюджетів та контроль за витратами. Зазначено, що організація управлінського обліку на промисловому підприємстві є процесом переходу змісту методики в форму її практичної діяльності. Такою формою в організаційно-управлінській структурі пивоварного підприємства є Департамент управлінського обліку, який варто створити на підприємстві в руслі забезпечення ефективної виробничо-господарської діяльності підприємства. Використано загальнонаукові та спеціальні методи пізнання економічних явищ і процесів: узагальнення, групування та порівняння, аналіз та синтез, індукція і дедукція та ін.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/32921
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2018 Випуск 3

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Аверкін.pdf360.2 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.