Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/32076
Назва: Вибір найкоротшого з альтернативних стиснутих блоків динамічних кодів хафмана у форматі PNG
Автори: Шпортько, Олександр
Ключові слова: безвтратне стиснення зображень
динамічні коди Хафмана
формат графічних файлів PNG
Дата публікації: 2009
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Шпортько, О. Вибір найкоротшого з альтернативних стиснутих блоків динамічних кодів хафмана у форматі PNG [Текст] / Олександр Шпортько // Computing = Комп’ютинг. - 2009. - Т. 8, вип. 2. - С. 58-65.
Короткий огляд (реферат): У статті пропонується алгоритм генерування альтернативних стиснутих блоків динамічних кодів Хафмана для кожного блоку даних, вибору найкоротшого стиснутого блоку з альтернативних та ітеративного зменшення його розміру для покращення компресії зображень у форматі PNG. Детально розглядаються способи оцінки розміру блоку кодів Хафмана за абсолютними частотами його елементів. Наведено фрагмент підпрограми мовою C, яка дозволяє точно визначати розмір стиснутого блоку за допомогою принципу генерації динамічних кодів Хафмана та окремого опрацювання малих частот елементів, витрачаючи для цього в середньому не більше часу, ніж для наближеної оцінки розміру з використанням ентропії. Як показують експерименти, реалізація запропонованого алгоритму дозволяє покращити показники стиснення переважної більшості зображень у форматі PNG на 2 – 6 %.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/32076
Розташовується у зібраннях:Комп'ютинг 2009 рік. Том 8. Випуск 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Шпортько.pdf527.43 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.