Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/30840
Назва: Безпровідний спосіб передавання та приймання інформації
Інші назви: Wireless method of transmitting and receiving information
Автори: Воронич, Артур Романович
Voronych, Artur Romanovych
Николайчук, Ярослав Миколайович
Nykolaichuk, Yaroslav Mykolaiovych
Пастух, Тарас Ігорович
Pastukh, Taras Ihorovych
Ключові слова: безпровідні системи
wireless systems
дискретні інформаційні повідомлення
discrete informational messages
Дата публікації: 2018
Видавництво: Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Бібліографічний опис: Пат. 117037 U Україна, МПК (2006) H04W 4/00 H03M 13/00. Безпровідний спосіб передавання та приймання інформації / А. Р. Воронич, Я. М. Николайчук, Т. І. Пастух (Україна); заявник та патентовласник Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу. – № a201605377; заявл. 18.05.2016; опубл. 11.06.2018, бюл. № 11.
Короткий огляд (реферат): Спосіб передавання та приймання інформації належить до систем передачі інформації, які можуть бути використані для передавання та приймання дискретних інформаційних повідомлень в безпровідних системах. Спосіб ґрунтується на використанні маніпульованих сигналів, які сформовані на основі чотирьох ознак, які поставлені у відповідність до кодів поля Галуа. Такий принцип формування коду полягає в тому, що біти одиниць в пакеті даних нумеруються рекурентним кодом Галуа G2k. Причому для одиниць в пакеті даних біт Галуа "1" передається частотою MSK (f11), а біт Галуа "0" передається частотою MSK (f12). Різниця між частотами становить половину швидкості передавання даних. Біти нулів в пакеті даних також нумеруються рекурентним кодом Галуа G2k. Причому для нулів в пакеті даних біт Галуа "1" частотою MSK (f21), а біт Галуа "0" передається частотою MSK (f22). Різниця між частотами становить половину швидкості передавання даних. Частоти (f11 і f12), які використовуються для передавання пакету "1" відрізняються за амплітудою від частот (f21 і f22), які використовуються для передавання пакету "0". При цьому різниця між амплітудою частот f11, f12 та f21, £22 визначається характеристиками завадозахищенності безпровідних каналів зв'язку на несучих частотах, потужністю передавачів та чутливістю приймачів рівнем затухання сигналів у середовищі випромінювання, віддаллю передавання даних та ін.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/30840
Розташовується у зібраннях:Патенти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Безпровідний спосіб передавання та приймання інформації.pdf257.32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.