Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/30239
Назва: Проблема психологічного здоров'я: теоретичні та прикладні аспекти
Автори: Завгородня, Олена
Ключові слова: психологічне здоров’я
підсильне та надсильне ускладнення
інтраособистісні здібності
досвід подолання
критичний період
Дата публікації: 2007
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Завгородня, О. Проблема психологічного здоров'я: теоретичні та прикладні аспекти [Текст] / Олена Завгородня // Психологія і суспільство. – 2007. – № 3. – С. 124-137.
Короткий огляд (реферат): Індивідуальні відмінності психологічного здоров’я залежать як від рівня здібностей (зокрема інтраособистісних, важливих для освоєння внутрішньої реальності), так і індивідуальних “слабких ланок”, сфер підвищеного ризику. Відповідно те, що є підсильним для однієї людини, є надсильним для іншої. Розлади психологічного здоров’я пов’язані із надсильним для індивіда зростанням зовнішніх труднощів та внутрішніх ускладнень і полягають передусім у порушенні контакту із внутрішньою і / або зовнішньою реальностями. Це різні варіанти втечі від себе і / або життя (як зовнішньої реальності) спричинені болісним досвідом, фіксацією почуття безпорадності. Підсильні труднощі та суперечності не руйнують, а навпаки, загартовують, зміцнюють психологічне здоров’я, оскільки сприяють виробленню технологій подолання деструктивних впливів. При цьому розвиваються інтраособистісні здібності, які виявляються не лише у швидкому оволодінні культурними способами трансформації переживань, а й в освоєнні більш глибоких пластів внутрішнього досвіду, в знаходженні власних оригінальних способів його творчого опрацювання.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/30239
Розташовується у зібраннях:Психологія і суспільство 2007, № 3 (29)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Завгородня.pdf476.02 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.