Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/29182
Назва: Бухгалтерський облік в Україні: імплементація норм директив Європейського Союзу
Інші назви: Accounting in Ukraine: implementation of the European Union directives
Автори: Безверхий, Костянтин
Bezverkhyi, Kostiantyn
Ключові слова: бухгалтерський облік
законодавство
директиви
Європейський Союз
аналіз
норми
Дата публікації: 2018
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Безверхий, К. Бухгалтерський облік в Україні: імплементація норм директив Європейського Союзу [Текст] / Костянтин Безверхий // Вісник Тернопільського національного економічного університету. – 2018. – Вип. 1. – С. 136-151.
Короткий огляд (реферат): Предметом дослідження є зміни, що внесені у Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» з метою імплементації його норм до Директив Європейського Союзу. Об’єктом цього дослідження є бухгалтерський облік в Україні. Метою дослідження є аналіз сучасного стану та тенденцій розвитку бухгалтерського обліку в Україні в умовах імплементації європейського законодавства. Методи дослідження як аналіз, синтез, індукція, дедукція, абстрагування, ідеалізація та узагальнення використовувалися для аналізу змін, що були внесені в Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні». Сьогодні Україна досить активно рухається в напрямку імплементування європейського законодавства у вітчизняну практику, в т. ч. з питань бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності. Успішне впровадження європейського законодавства у вітчизняну облікову практику, перш за все, вимагає з’ясування відмінностей в бухгалтерському обліку та складання фінансової звітності. Внесені зміни у Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» сприятимуть гармонізації національного законодавства у сфері бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності із законодавством країн Європейського Союзу та Міжнародних стандартів фінансової звітності. Запроваджені зміни забезпечать підґрунтя для виведення бухгалтерського обліку та фінансової звітності в Україні на якісно новий рівень, що уможливить ефективне прийняття управлінських рішень вітчизняними суб’єктами господарювання. Отримані результати є підґрунтям для ведення бухгалтерського обліку та складанням фінансової звітності в Україні з урахуванням норм Директив Європейського Союзу. Сфера застосування результатів дослідження рекомендується всім суб’єктам господарювання в Україні різних секторів економіки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/29182
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2018 Випуск 1

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Безверхий.pdf356.19 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.