Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/29005
Назва: Розвиток банківського кредитування корпоративних клієнтів в Україні в умовах циклічності економіки
Інші назви: The development of bank lending to corporate clients in Ukraine in times of economic cycles
Автори: Чайковський, Ярослав
Chaikovskyi, Yaroslav
Ключові слова: банківські установи
банківське кредитування
банківська система
кредитний портфель
корпоративні клієнти
нефінансові корпорації
фізичні особи
депозити
прострочена заборгованість
процент
непрацюючі кредити
Дата публікації: 2017
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Чайковський, Я. Розвиток банківського кредитування корпоративних клієнтів в Україні в умовах циклічності економіки [Текст] / Ярослав Чайковський // Вісник Тернопільського національного економічного університету. – 2017. – Вип. 4. – С. 72-87.
Короткий огляд (реферат): Досліджено розвиток банківського кредитування корпоративних клієнтів в Україні в умовах циклічності економіки. Проведено аналіз динаміки валового внутрішнього продукту, загальних активів і кредитного портфеля банків України за період 2012-2016рр. Досліджено зміни в структурі кредитних вкладень банківських установ нефінансовим корпораціям у розрізі строків погашення, видів валют, цільового спрямування та за видами економічної діяльності. Проаналізовано динаміку і структуру депозитів резидентів, залучені депозитними корпораціями у розрізі строків погашення за даний період. Виявлено основні чинники, що гальмують відновлення банківського кредитування корпоративних клієнтів. Зазначено, що основними проблемами розвитку банківського кредитування корпо­ративних клієнтів в Україні в умовах циклічності економіки є високий рівень процентних ставок за кредитами, значна частка збиткових підприємств та простроченої заборго­ваності за кредитами у загальному обсязі кредитного портфеля банків, прирощення показника непрацюючих кредитів (N91), надання банками переваги купівлі державних цінних паперів при наявності достатньої ліквідності для кредитування економіки, зловживання видачею банками інсайдерських кредитів. Проаналізовано частку збиткових підприємств в Україні за видами економічної діяльності у 2016 р. На основі проведеного аналізу зроблено висновки щодо тенденцій розвитку банківського кредитування корпоративних клієнтів в Україні та обґрунтовано пропозиції щодо вдосконалення банківського кредитування корпоративних клієнтів в умовах циклічності економіки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/29005
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2017 Випуск 4

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Чайковський.pdf416.76 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.