Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/28753
Назва: Ендавменти у вищих навчальних закладах: проблеми та перспективи
Інші назви: Endowments in higher educational institutions: problems and prospects
Автори: Дмитришин, Марта Василівна
Ключові слова: вищий навчальний заклад
ендавмент
фінансування
фінансові ресурси
Дата публікації: 2017
Видавництво: Державний вищий навчальний заклад «Переяслав-Хмельницький ДПУ імені Григорія Сковороди
Бібліографічний опис: Дмитришин М. В. Ендавменти у вищих навчальних закладах: проблеми та перспективи [Текст] / М. В. Дмитришин // Економічний вісник університету. – 2017. – №34/1, – С. 233-241.
Серія/номер: ;34/1
Короткий огляд (реферат): У статті розкрито теоретичні та методичні положення, а також економічний зміст функціонування ендавмент-фондів у вищих навчальних закладах. Обґрунтовано передумови, причини та фактори впливу на їх формування та функціонування у вітчизняних університетах. Охарактеризовано поточний стан поширення практики управління ендавментами у сфері вищої освіти України на сучасному етапі. Виокремлено ключову причину, що зумовлює необхідність створення сталого фонду у державному вищому навчальному закладі, що одночасно виступає також і перешкодою до поширення такого способу залучення й використання коштів благодійників. Наведено ключові перепони на шляху розвитку практики сталих фондів у вищих навчальних закладах, які поділено на категорії правових, морально-етичних, політичних та фінансово-економічних. На основі виокремлених дестимуляторів розповсюдження досвіду створення та ефективного управління ендавмент-фондами у сфері вищої освіти, запропоновано авторське бачення їх усунення чи мінімізації. Підсумовано подальші перспективи майбутнього розвитку явища ендавментів у вищій освіті України.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/28753
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dmytryshyn_2017.pdf382.91 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.