Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/28174
Назва: Соціально-економічна трансформація в Україні як перспектива конвергенції з Європейським Союзом
Автори: Зварич, Роман
Ключові слова: Соціально-економічна трансформація
конвергенція
валові національні заощадження
загальні витрати сфери споживання
реальне зростання доходів населення
міжнародні інтеграційні процеси
ризик бідності
реальна заробітна плата
рівень чистої міграції
приріст рівня зайнятості
продуктивність праці
Дата публікації: 2008
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Зварич, Р. Соціально-економічна трансформація в Україні як перспектива конвергенції з Європейським Союзом [Текст] / Роман Зварич // Журнал європейської економіки. – 2008. – Т. 7, № 2. – С. 162-184.
Короткий огляд (реферат): Для країни, яка займає транзитне геополітичне становище між Заходом і Сходом, участь у міжнародних інтеграційних процесах є неминучою. У випадку з Україною, така участь дасть змогу країні забезпечувати економічний розвиток і зростання доходів населення. Членство в Європейському Союзі – це доволі сміливий виклик для трансформації і стабілізації розвитку економіки України, зростання доходів і підвищення життєвого рівня населення. Враховуючи суттєву різницю в економічному розвитку Європейського Союзу між групами країн ЄС-15 і ЄС-10+2 (новими членами ЄС), яка передбачає зростання і конвергенцію доходів у тривалому періоді, завдяки різним підходам, для України варто запропонувати індивідуальний і сепаративний від ЄС підхід соціально-економічного розвитку. Членство в Європейському Союзі матиме актуальний характер у контексті економічного розвитку і конвергенції вітчизняної економіки з економікою Співтовариства.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/28174
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 7 (№2) Червень 2008

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Зварич.PDF2.69 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.