Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/2795
Назва: Сортовипробування лісових порід в Україні
Автори: Патлай, Ігор Миколайович
Журова, Поліна Тимофієвна
Гайда, Юрій Іванович
Руденко, Валентина Миколаївна
Ключові слова: сорт-популяція, генетичні резервати, географічні та сортовипробувальні культури; кандидати в сорти, державне сортовипробування, Державний реєстр (районування), аборигенні породи, інгродуковані породи, сорти-гібриди.
Дата публікації: 1999
Видавництво: Харків
Бібліографічний опис: Сортовипробування лісових порід в Україні / І. Патлай, П. Журова, Ю. Гайда [та ін.] // Лісівництво і агролісомеліорація. – Х., 1999. – Вип. 96. – С. 3-9.
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена розвитку сортовипробування лісових порід в Україні. Вперше розроблено методику сортовипробування, в якій подані класифікація сортів лісових порід, строки їх випробування, організація сортовипробування дільниць, технологія конкурсно-виробничого випробування, а також висвітлені основні положення зі спостереження та обліку сортів. На підставі багаторічних досліджень у різних природних зонах України виділено близько 200 кандидатів у сорти головних лісоутворювальних порід, які представлені кращими природними, штучними і синтетичними сортами-популяціями та сортами-гібридами. У результаті детального аналізу існуючого селекційного матеріалу в 1993-1995 роках внесено в Державний реєстр (районування) 23 сорти аборигенних та інтродукованих лісових порід, 64 кандидати в сорти запропоновано в Державне сортовипробування.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/2795
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
25 _С_99.pdf1.44 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.