Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/27782
Назва: Застосування політики протекціонізму в сучасному світі
Автори: Кругленя, Олександр
Блінов, Андрій
Ключові слова: Імпортні обмеження
інвестиції
протекціонізм
імпортна квота
митний збір
процес прийняття рішення
Дата публікації: 2007
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Кругленя, О. Застосування політики протекціонізму в сучасному світі [Текст] / Олександр Кругленя, Андрій Блінов // Журнал європейської економіки. – 2007. – Т. 6, № 2. – С. 159-175.
Короткий огляд (реферат): Представлено теоретичне обґрунтування гіпотези про те, що між потоком інвестицій, з одного боку, та імпортними обмеженнями – з іншого, існує пряма залежність: якщо впроваджується квота, встановлюється чи збільшується митний збір, в економіку країни починають здійснюватися капіталовкладення. Основними інвесторами у даному випадку виступають міжнародні компанії, які розглядають країну, що застосовує інструментарій політики протекціонізму, як перспективний ринок, за який варто поборотися, у перерозподілі якого варто взяти участь. Теоретичне обґрунтування гіпотези підкріплене пропозиціями з оптимізації діяльності уряду в галузі ведення політики протекціонізму, а також емпіричними даними з історії діяльності міжнародних компаній, у тому числі на території Республіки Білорусь. Сформульовані теоретичні основи превентивного удару, що передує впровадженню імпортних обмежень. Сфера застосування гіпотези – державне управління економікою.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/27782
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 6 (№2) Червень 2007

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кругленя.PDF272.89 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.