Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/2628
Назва: Концептуальні засади управління кадровим потенціалом держави в новій економіці
Інші назви: Conceptual principles of human resources management in the new economy of the state
Автори: Желюк, Тетяна
Арзамасова, Оксана
Zheliuk, Tetiana
Arzamasova, Oksana
Ключові слова: кадровий потенціал
постіндустріальне суспільство
концепції державного управління
концепції економічного зростання
концепції управління кадровим потенціалом
стратегія державної кадрової політики
Дата публікації: 2015
Видавництво: Економічна думка
Бібліографічний опис: Желюк, Т. Концептуальні засади управління кадровим потенціалом держави в новій економіці [Текст] / Тетяна Желюк, Оксана Арзамасова // Вісник Тернопільського національного економічного університету. - 2015. - Вип. 3. - С. 7-17.
Короткий огляд (реферат): Актуальність теми пов’язана з необхідністю модернізації системи управління кадровим потенціалом в умовах побудови нової економіки, яка дозволила б на якісно новому рівні підійти до питання ефективного використання креативного потенціалу нації. Метою наукової публікації є концептуалізація підходів до управління кадровим потенціалом в умовах побудови нової економіки. Методологічною базою дослідження стали праці вітчизняних та зарубіжних вчених, загальнонаукові та конкретні методи дослідження. Результатом дослідження стала оцінка кадрового потенціалу національної економіки як домінанти технологічного та інтелектуального розвитку та важливого індикатора конкурентоспроможності національної економіки та розробка пояснюючої інноваційної моделі управління кадровим потенціалом. Наукова новизна дослідження полягає в обґрунтуванні архітектоніки інноваційної моделі управління кадровим потенціалом, складовими якої повинні бути: інтегрований людиноцентричний підхід до управління, який базується на зростанні інвестицій в нематеріальний, людський і соціальний капітал, підтримці сталого економічного розвитку (поєднання економічної, природоохоронної і соціальної діяльності), збереженні принципів демократичного врядування, рівності, соціальної справедливості, розширенні можливостей для особистого зростання та саморозвитку; сучасні концепції державного управління, розвитку людини та забезпечення нової якості економічного зростання; реалістична оцінка кадрового потенціалу національної економіки; компаративний аналіз вітчизняного та зарубіжного досвіду роботи з кадрами з можливістю його подальшої адаптації; потреби і виклики нової економіки (інтенсивний технологічний прогрес, масові комунікації, інтернаціоналізація економічних систем); інноваційні механізми управління персоналом. Практичне значення наукової публікації полягає в можливості застосування напрацьованих рекомендацій для вдосконалення організаційно-правового та функціонального механізму управління кадровим потенціалом в умовах побудови нової моделі національної економіки, поглиблення практики соціального діалогу та партнерства держави і суб’єктів підприємницької діяльності у використанні трудових ресурсів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/2628
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2015 Випуск 3

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Желюк Т..pdf519.7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.