Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/25311
Назва: Страхування від зловживання
Інші назви: Insurance against abuse
Автори: Клапків, Юрій Михайлович
Клапкив, Юрий Михайлович
Klapkiv, Yuriy
Ключові слова: СТРАХУВАННЯ ВІД ЗЛОВЖИВАННЯ
Дата публікації: 26-жов-2017
Видавництво: Україна – територія можливостей для розвитку підприємництва : збірник матеріалів міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Економічні перспективи підприємництва в Україні»
Бібліографічний опис: Клапків Ю.М. Страхування від зловживання // Юрій Клапків/ Україна – територія можливостей для розвитку підприємництва : збірник матеріалів міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Економічні перспективи підприємництва в Україні», (26–27 жовтня 2017 р., м. Ірпінь) : у 2 ч. – Ірпінь : Університет ДФС України, 2017. – Ч. 1.-с.100-102.
Короткий огляд (реферат): СТРАХУВАННЯ ВІД ЗЛОВЖИВАННЯ Проблема зловживань посадовими особами недооцінювана більшістю власників та акціонерів, тому страхування від зловживання не користується значною популярністю. Така ситуація мала б викликати деякі побоювання, оскільки відсутність відповідного захисту від зловживання може нести дуже серйозні та болісні наслідки для інституції [1]. Кожен із страховиків має своє власне визначення зловживання, розтрати або незаконного присвоєння, що міститься в загальних умов страхування. В переважній більшості європейські страховики під зловживанням розуміють: незаконне отримання матеріальної вигоди особою, в збиток страхувальника в результаті навмисних, заборонених дій, таких як крадіжка, привласнення, шахрайство, комп'ютерне шахрайство і підробка документів, з допомогою яких постраждалий втрачає своє майно.
Опис: Саме з цією метою було запропоновано страхування від незаконного привласнення чи зловживання службовим становищем. Таку страхову послугу, було запропоновано у II половині XIX століття, коли фінансові установи почали шукати захисту від зловживань, які могли зробити працівники, що працюють на високих посадах. Однак, подібні страхові договори укладатися через самих співробітників, і в окремих випадках, це було для них ключовим елементом в процесі отримання посади. Страхування від зловживання відноситься до страхування фінансових ризиків. Незважаючи на те, що продукт вже досить довго функціонує на ринку страхових послуг, та має ефективне страхове покриття, значним попитом він не вирізняється. У сучасній економічній ситуації страхування від зловживання, видається, досить цінним захистом підприємства перед серйозними фінансовими втратами. Однак, в часи економічного спаду, коли можливість виникнення зловживань різко зростає, таке рішення мало б набути широкого використання[4]. Даний тип страхування є комплексним продуктом, що характеризується широким спектром захисту та включає в себе практично всі збитки, які можуть випливати із зловживань співробітників компанії. Водночас, укладення договору страхування не звільняє менеджерів від використання процедур, які обмежують можливості незаконного присвоєння чи зловживання, чи від обов’язку безперервного контролю ключових секторів найбільш чутливих до фінансових зловживань.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/25311
Розташовується у зібраннях:Тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
104-106Y.pdf644.79 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.