Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/2212
Назва: Методологічні засади регулювання розвитку продовольчого комплексу регіону
Інші назви: Methodological principles of adjustment of food complex development of the region
Автори: Ужва, Алла Миколаївна
Uzhva, Alla Mykolaivna
Ключові слова: продовольчий комплекс
агропромислове виробництво
критерії сталого розвитку
стратегія
економічна ефективність
соціальна ефективність
системно-регіональний аналіз
food complex
agroindustrial production
criteria of steady development
strategy
economic efficiency
social efficiency
system regional analysis
Дата публікації: 2016
Видавництво: Тернопільський національний економічний університет
Бібліографічний опис: Ужва, А. М. Методологічні засади регулювання розвитку продовольчого комплексу регіону [Текст] / Алла Миколаївна Ужва // Український журнал прикладної економіки. – 2016. – Том 1. – № 1. – С. 171-179. – ISSN 2415-8453.
Короткий огляд (реферат): Вступ. Трансформаційні процеси в економіці спричиняють зрушення у сфері господарської діяльності регіонального продовольчого комплексу. Важливою проблемою сьогодення є зміцнення продовольчої безпеки та підвищення рівня життя населення на основі збільшення обсягів конкурентоспроможної продукції. В умовах зміни економічних відносин виникла потреба у розробці механізму функціонування регіонального продовольчого комплексу. Мета. Мета дослідження полягає в обґрунтуванні методологічних положень регулювання продовольчого комплексу регіону в сучасних умовах. Метод (методологія). У процесі дослідження застосовано методи порівняння, аналізу, теоретичного та логічного узагальнення. Методологічною основою став діалектичний метод дослідження. Результати. Встановлено, що важливе значення має аналіз територіальних пропорцій розвитку економіки. При розробці заходів регулювання регіонального продовольчого комплексу, керуючись науково-методичними основами системно-регіонального аналізу, необхідно завчасно виявити в кожному конкретному випадку явища і процеси, які необхідно врахувати при впровадженні і визначенні ринкових форм з максимальною доцільністю та достовірністю. Introduction. Transformation processes in an economy draw a change in the sphere of economic activity of regional food complex. The important problem is the strengthening of food safety and increase of standard of living of population on the basis of increase of volumes of competitive products. In the conditions of change of economic relations it has arisen the need for the development of a mechanism of functioning of regional food complex. Purpose.The aim of the article is to ground the methodological positions of adjusting of food complex of region in modern terms. The method (methodology). In the process of research the following methods have been applied: the method of comparison, method of analysis, method of theoretical and logical generalization. Dialectical method of research has become the methodological basis of the article. Results. It has been proved that the analysis of territorial proportions of development of economy has an important value. In the process of development of measures of adjusting of regional food complex, with the help of scientifically and methodical bases of system and regional analysis, it is necessary in advance to find out in every case the phenomena and processes which must be taken into account at introduction and determination of market forms with maximal expedience and authenticity.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/2212
ISSN: 2415-8453
Розташовується у зібраннях:Український журнал прикладної економіки. 2016 рік. Том 1. № 1

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
23.pdf668.69 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.