Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/20919
Назва: Вплив нестабільного валютного курсу на величину експортних поставок: дані стосовно чотирьох європейських країн
Автори: Сереніс, Дімітріос
Сереніс, Пауль
Ключові слова: Експортні поставки
Європейський Союз
нестабільність валютного курсу
Дата публікації: 2010
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Сереніс, Д. Вплив нестабільного валютного курсу на величину експортних поставок: дані стосовно чотирьох європейських країн [Текст] / Дімітріос Сереніс, Пауль Сереніс // Журнал європейської економіки. – 2010. – Т. 9, № 3. – С. 335-341.
Короткий огляд (реферат): Показано вплив нестабільного валютного курсу на величину експортних поставок чотирьох європейських країн (Норвегії, Польщі, Угорщини та Швейцарії) з метою їх систематизації в період з першого кварталу 1973 р. до четвертого кварталу 2004 р. Після ретельного вивчення наявних емпіричних даних ми можемо зробити висновок, що науковці часто дотримуються гіпотези, яка стверджує, що нестабільний валютний курс є великим джерелом ризику. Як результат, багато науковців вважають, що нестабільність валютного курсу змушує окремих виробників змінити напрями поставки своєї продукції із закордонного до вітчизняного, так званого менш ризикованого, ринку. Це в кінцевому результаті може призвести до зниження загального рівня торгівлі. Огляд літератури встановив різного роду результати з урахуванням впливу нестабільного валютного курсу на рівень торгівлі загалом. Відповідно, очікувані взаємозв’язки між нестабільним валютним курсом та рівнем експортних поставок можуть бути негативними, позитивними чи сумнівними. Ми досліджуємо вплив нестабільного валютного курсу, використовуючи ступінь стандартного відхилення середнього значення логарифму реального валютного курсу як ступінь нестабільного валютного курсу і, згідно з концептуальними рамками недосконалої заміни, отримуємо скорочену форму експортної кількісної моделі, подібно до моделі Арізо. Загалом, результати відповідають дослідженням минулих років, які не змогли дати оцінку впливам на нестабільність чи експортні поставки. Із чотирьох країн, про які йдеться в дослідженні, лише для однієї показник нестабільності валютного курсу може бути значущим та достовірним.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/20919
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 9 (№3) Вересень 2010

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Сереніс Д..pdf145.82 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.