Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/18912
Назва: Резервні валюти : глобальний периметр нестабільності
Автори: Козюк, В. В.
Ключові слова: монетарна економіка
резервні валюти
екстерналії
монетарні режими
глобальні валютні резерви
глобальна ліквідність
резервні активи
валютні блоки
резервний статус валюти
дисбаланси
глобальний монетарний устрій
валютні війни
мультивалютність
макропруденційне регулювання:
Дата публікації: 2015
Видавництво: Тернопіль, Астон
Бібліографічний опис: Козюк, В. В. Резервні валюти : глобальний периметр нестабільності [Електронний ресурс] : монографія / В. В. Козюк. - Тернопіль : Астон, 2015. - 468 с.
Короткий огляд (реферат): Монографія присвячена проблемі функціонування та трансформації системи резервних валют. Показано, що відсутність системних обмежень на дії емітентів резервних валют та країн, що нагромаджують валютні резерви, призводить до глобальних монетарних конфліктів. Стверджується, що система резервних валют укорінює в собі схильність до генерування різних форм глобальної монетарної нестабільності, форма якої визначається типом ринкової структури ринку резервних валют. Аналізуються процеси формування ринку резервних валют в майбутньому, відштовхуючись від проблеми життєвого циклу резервних валют, темпорального конфлікту між критеріями набуття резервного статусу в коротко- та довгостроковому періоді, зміщення у бік більших обсягів володіння валютними резервами та особливостей інтернаціоналізації валют в умовах конфлікту між конкурентоспроможністю та рівноважним зростанням вартості активів. Обґрунтовується необхідність реалізації національної та міжнародної політики в напрямку зниження потреб в нагромадженні резервів та пристосування до зовнішніх ефектів моно- та мультивалютності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/18912
ISBN: 978-966-308-620-0
Розташовується у зібраннях:Монографії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
monetary choose.pdf3.6 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.