Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/18302
Назва: Сучасні глобальні екологічні ризики
Інші назви: Current global environmental risks
Автори: Зварич, Ірина
Zvarych, Iryna
Ключові слова: глобальні проблеми
екологічні ризики
зміна клімату
глобальна політика клімату
енергетика
вимушена міграція
Дата публікації: 2016
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Зварич, І. Сучасні глобальні екологічні ризики [Текст] / Ірина Зварич // Вісник Тернопільського національного економічного університету. – 2016. – Вип. 4. – С. 95-101.
Короткий огляд (реферат): Досліджено глобальні ризики, що загрожують розвитку в 2016 році, основними з яких є великомасштабна вимушена міграція та незадовільна екологія. Запропоновано напрями забезпечення сталого розвитку “зеленої” економіки. Окреслено ряд екологічних ризиків та загроз, пов’язаних зі зміною клімату, теплової хвилі зокрема; затопленням прибережних районів; глобальним гідрологічним циклом; екстремальними опадами; повенями та зсувами, що ведуть до нестачі води і електроенергії; втратами сільськогосподарських земель; іншими соціальними, економічними та гуманітарними напруженнями; вимушеною міграцією; насильницькими конфліктами між країнами і регіонами; водними кризами; зростом населення планети; нестачею продовольства; обмеженим економічним зростанням; слабкою соціальною згуртованістю. Виявлено, що для досягнення структурних змін необхідна планетарна кооперація, що вимагає не менше, ніж “революції в здійсненні міжнародного співробітництва”. Звідси і зроблено висновок, що глобальна політика клімату повинна здійснюватися в трьох сферах трансформації, таких, як: енергетика, урбанізація, використання землі. Виявлено, що трансформація в бік низьковуглецевої економіки та суспільства включає в себе: глобальне ціноутворення на вуглецевому ринку; просування відновних джерел енергії; стійку урбанізацію; політику інтернаціоналізації клімату і енергії; революцію в міжнародному співробітництві.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/18302
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2016 Випуск 4

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Зварич І..pdf342.11 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.