Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/17708
Назва: Нормативні аспекти регулювання банківської діяльності в умовах перехідної економіки
Інші назви: Legal aspects of banking regulation in a transitional economy
Автори: Дзюблюк, Олександр Валерійович
Ключові слова: банківська система
законодавство
комерційний банк
Національний банк України
нормативне регулювання
банківський нагляд
ліквідація банку
банківська таємниця
реорганізація банку
реєстрація банку
банківська корпорація
банківська холдингова група
Дата публікації: 2002
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Дзюблюк, О.В. Нормативні аспекти регулювання банківської діяльності в умовах перехідної економіки / О.В. Дзюблюк // Вісник Тернопільської академії народного господарства. – 2002. – №2. – с. 111-116.
Короткий огляд (реферат): У статті розглядаються основні економічні засади, що визначають необхідність нормативного регулювання банківської справи в ринкових умовах господарювання. Обгрунтовується ключова роль законодавчо-правових норм у загальній системі державних заходів щодо регулятивного впливу на економіку загалом і грошово-кредитну систему зокрема. З критичних позицій аналізується зміст основних положень вітчизняного законодавства про банки і банківську діяльність, що визначає особливості функціонування банківських установ, умови їх створення і ліквідації, види основних операцій, взаємодію з НБУ. Вказано на наявність ряду “вузьких” місць у діючому законі та визначено напрями оптимізації його ключових положень з огляду на потребу вдосконалення роботи комерційних банків країни та поліпшення можливостей нормативного регулювання їх діяльності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/17708
Розташовується у зібраннях:Статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.