Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/13296
Назва: Глобалізація та моральна відповідальність менеджменту
Автори: Літовченко, Богдан
Куриляк, Віталіна
Ключові слова: глобалізація
етика
мораль
моральна відповідальність менеджменту
корпоративна соціальна відповідальність
тектонічна економіка
Дата публікації: 2015
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Літовченко, Б. Глобалізація та моральна відповідальність менеджменту [Текст] / Богдан Літовченко, Віталіна Куриляк // Журнал європейської економіки. - 2015. - Т. 14, № 2. - С. 109-127.
Короткий огляд (реферат): Обґрунтовується ідея, відповідно до якої корпоративна соціальна відповідальність (КСВ) є концепцією, що об’єднує та доповнює різні аспекти, які забезпечують взаємний розвиток суспільства та бізнес-сектору. Ідеологія КСВ проявляється у формуванні нового розуміння «вартості», в участі бізнесу в соціальних програмах, постійній співпраці з урядами та неурядовими організаціями, а також у таких нових стратегічних напрямах, як відповідальне інвестування. Розглянуто два підходи до моральності бізнесу (самоціль vs корисність) і прийняття організаційних рішень. Досліджено зміни у природі капіталізму в кінці ХХ ст. під впливом глобалізаційних процесів, які змусили переосмислити його природу з огляду на появу т. зв. «тектонічної економіки». Обґрунтовано, що проблеми етики й моральності організаційної поведінки будуть актуалізуватися з огляду на розвиток теорії та практики економіки і менеджменту. Показано, що менеджмент політичних і ділових організацій несе перед суспільством потрійну відповідальність: юридичну (адміністративну), соціальну і моральну.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/13296
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 14 (№2) Червень 2015

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Літовченко Б..pdf303.36 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.