Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/11744
Назва: Фінансове забезпечення підприємств водопостачання та водовідведення в умовах бюджетної децентралізації
Автори: Кириленко, Ольга Павлівна
Перевознюк, Віталіна Вікторівна
Ключові слова: фінансування
бюджетна децентралізація
підприємства водопостачання й водовідведення
органи місцевого самоврядування
Дата публікації: 2015
Бібліографічний опис: Кириленко, О. П. Фінансове забезпечення підприємств водопостачання та водовідведення в умовах бюджетної децентралізації [Текст] / О. П. Кириленко, В. В. Перевознюк // Фінанси України. – 2015. – № 3. – С. 88-101.
Короткий огляд (реферат): У статті підкреслено необхідність удосконалення фінансового забезпечення підприємств водопостачання й водовідведення через їхню збитковість та неефективність державного регулювання. Розглянуто окремі аспекти фінансів суб’єктів господарювання галузі та основні проблеми, зокрема встановлення тарифів на послуги для населення на рівні, нижчому за собівартість; значний знос водопровідно-каналізаційних систем і великі втрати води; заборгованість громадян за спожиті послуги. Доведено, що найкращим способом проведення дієвих реформ у галузі є солідарне фінансування програм із розвитку підприємств водопровідно-каналізаційного господарства за кошти самих суб’єктів господарювання та органів місцевого самоврядування в умовах бюджетної децентралізації. Запропоновано визначати необхідний обсяг фінансового забезпечення реалізації зазначених програм у п’ять етапів. Проаналізовано зарубіжний досвід організації державно-приватного партнерства в галузі водопостачання й водовідведення. З огляду на збитковість вітчизняних підприємств і недосконалість правових та інституційних механізмів для реалізації співпраці громади й бізнесу в Україні, запропоновано використовувати простіші форми залучення інвесторів. Із цією метою обґрунтовано підхід до модернізації окремих об’єктів інфраструктури за кошти приватного оператора на основі економіко-математичного моделювання.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/11744
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Fu_2015_3_9.pdf494.42 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.