Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/10430
Назва: Децентралізація бюджетної системи як організаційна основа системи місцевого самоврядування
Автори: Сумська, Тетяна
Ключові слова: федералізм
бюджетна децентралізація
вертикальний і горизонтальний дисбаланси
доходи і видатки бюджету
місцеве самоврядування
місцевий бюджет
міжбюджетні відносини
Дата публікації: 2015
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Сумська, Т. Децентралізація бюджетної системи як організаційна основа системи місцевого самоврядування [Текст] / Тетяна Сумська // Журнал європейської економіки. - 2015. - Т. 14, № 1. - С. 59-71.
Короткий огляд (реферат): Проаналізовано можливості бюджетної децентралізації у світлі формування і функціонування системи місцевого самоврядування. Виявлено фактори, що визначають співвідношення централізації та децентралізації. Особливу увагу приділено принципам розмежування видаткових повноважень, проблемам закріплення податкових доходів і варіантам коригування вертикального і горизонтального дисбалансів у бюджетній системі держави. Виявлено роль місцевого самоврядування як основоположної ланки федеративного державного устрою. Запропоновано структуру дохідних джерел на рівні регіонального та місцевого бюджетів, а також сформульовано положення, на підставі яких необхідно вибудовувати систему місцевого оподаткування.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/10430
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 14 (№1) Березень 2015

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Сумська Т..pdf233.45 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.