Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/9535
Назва: Оцінювання та забезпечення економічної ефективності діяльності підприємств
Інші назви: Estimation and providing of economic efficiency in enterprise activity
Автори: Навольська, Наталія Володимирівна
Navolska, N. V.
Ключові слова: економічна ефективність
управління
витрати
ціноутворення
ресурси підприємства
конкурентоспроможність
збутова діяльність
economic efficiency
management
expenditures
pricing
resources of enterprise
competitiveness
sale activity
Дата публікації: 2006
Бібліографічний опис: Навольська, Наталія Володимирівна. Оцінювання та забезпечення економічної ефективності діяльності підприємств [Текст] : дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / Навольська Наталія Володимирівна ; Тернопільський держ. економічний ун-т. - Т., 2006. - 192 с.
Короткий огляд (реферат): АНОТАЦІЯ Навольська Н. В. Оцінювання та забезпечення економічної ефективності діяльності підприємств. - Рукопис. Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.06.01 – Економіка, організація і управління підприємствами. – Національний університет “Львівська політехніка”, Львів, 2006. Дисертація містить теоретичні положення, методичні рекомендації щодо оцінювання та забезпечення економічної ефективності діяльності хлібопекарських підприємств Тернопільського регіону в умовах трансформаційної економіки України. Проведено всебічний аналіз розвитку хлібопекарської промисловості Тернопільського регіону і України загалом. Визначено основні проблеми , які негативно впливають на діяльність хлібопекарських підприємств і розроблено ключові напрями підвищення економічної ефективності їх діяльності на майбутнє. У роботі побудована модель оптимізації виробничої програми підприємства для випуску різних видів продукції на основі наявних запасів ресурсів праці, умов ринкового попиту та виконання умов відносно запланованих поставок продукції. За основу критерію ефективності було використано мінімальні витрати праці на виготовлення певного виду продукції. Обґрунтовано напрямки забезпечення економічної ефективності діяльності хлібопекарських підприємств на основі підвищення рівня конкурентоспроможності підприємств; удосконаленню методичних рекомендацій з ціноутворення на хлібопекарську продукцію; підвищення економічної ефективності збутової діяльності підприємства. Ключові слова: економічна ефективність, управління, витрати, ціноутворення, ресурси підприємства, конкурентоспроможність, збутова діяльність. ANNOTATION Navolska N.V. Estimation and providing of economic efficiency in enterprise activity. - Manuscript. Dissertation on receiving scientific degree of the Candidate of Economic Sciences in specialty 08.06.01 – Economics, organization and Enterprises Management. – Lviv Polytechnic National University, Lviv, 2006. Dissertation includes theoretical principles, methodical recommendations in the estimation and providing of economic efficiency activity of bakery enterprises in Ternopil region within the transformative economy conditions in Ukraine. The comprehensive analysis of baker industry development in Ternopil region and Ukraine has been done on the whole. The basic problems that affect the activity of bakery enterprises negatively have been determined. The key trends of economic efficiency rise in bakery enterprises activity have been elaborated for the future. The process of manufacturing directly influences on the enterprise efficiency work. The efficiency of work of enterprise a production process influences directly. Efficiency of manufacturing process in certain degree relies on the level of resources allocations (financial, labor, raw materials and materials, equipment and technologies). The model of manufacturing program and its optimization at the enterprise has been constructed in this research. It is suitable for the manufacturing of different production types on the basis of available labour resources supplies, terms of market demand and implementation terms of the planned products delivery. The minimal labor expenditures on the manufacturing of definite production were used for the efficiency criteria basis. Key words: economic efficiency, management, expenditures, pricing, resources of enterprise, competitiveness, sale activity.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/9535
Розташовується у зібраннях:Дисертації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
дис. Наволська.pdf4.16 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.