Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/9397
Назва: Актуальні проблеми нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності в Україні
Інші назви: Modern problems of non-tariff regulation measures of foreign economic activity in Ukraine
Автори: Дем'янюк, Ольга
Demianiuk, Olga
Ключові слова: нетарифне регулювання
заходи нетарифного регулювання
зовнішньоекономічна діяльність
Дата публікації: 2013
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Дем'янюк, О. Актуальні проблеми нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності в Україні [Текст] / Ольга Дем'янюк // Вісник Тернопільського національного економічного університету. - 2013. - Вип. 4. - С. 94-102.
Короткий огляд (реферат): У зв’язку з лібералізацією міжнародної торгівлі та зменшенням ролі тарифних заходів регулювання зовнішньої торгівлі, розкрито особливості застосування державами нетарифних інструментів регулювання зовнішньоекономічної діяльності. Проаналізовано визначення та перелік заходів нетарифного регулювання на законодавчому рівні в Україні та виокремлено їх позитивні та негативні моменти у вітчизняній практиці регулювання зовнішньоекономічної діяльності. Здійснено порівняльний аналіз відповідності національної системи нетарифного регулювання міжнародно-правовим нормам Світової організації торгівлі, у процесі якого встановлено доцільність узагальнення та систематизації існуючого законодавчо закріпленого переліку заходів нетарифного регулювання відповідно до міжнародних стандартів на підставі гармонізації економічної, інституційної та законодавчої складових регулювання зовнішньоекономічної діяльності з врахуванням національних інтересів держави та вітчизняних товаровиробників і споживачів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/9397
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2013 Випуск 4

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Демянюк О..pdf354.54 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.