Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/9313
Назва: Конкурентоспроможність людського капіталу як ринкова перевага підприємства
Інші назви: Competitiveness of human capital as a market advantage of the enterprise
Автори: Тархов, Петро
Деркач, Жан
Tarkhov, Petro
Derkach, Zhan
Ключові слова: конкурентоспроможність людського капіталу
оплата праці
трудовий внесок
ринкова перевага
економічна думка
економічний менталітет
Дата публікації: 2013
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Тархов, П. Конкурентоспроможність людського капіталу як ринкова перевага підприємства [Текст] / Петро Тархов, Жан Деркач // Вісник Тернопільського національного економічного університету. - 2013. - Вип. 4. - С. 63-68.
Короткий огляд (реферат): Виділено та проаналізовано основні проблеми, які притаманні трудовим відносинам на вітчизняних підприємствах. Викладено основний зміст економічної категорії людський капітал. Розглянуто ключові аспекти формування конкурентопроможного людського капіталу та обґрунтовано його визначний вплив при забезпеченні конкурентоспроможного розвитку підприємства. Проаналізовано теоретичні засади підвищення конкурентоспроможності персоналу підприємств та запропоновано модель адекватної виробничої функції гнучкого виробництва (підприємства), що враховує роль людського капіталу та його місце у виробничому процесі як головного фактора виробництва. Досліджено основні напрямки та інструменти для виходу вітчизняних підприємств на світовий рівень і отримання унікальних ринкових переваг шляхом реформування систем матеріальної компенсації трудового внеску працюючих. Розглянуто механізми формування економічного мислення людського капіталу та створення сприятливого економічного менталітету.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/9313
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2013 Випуск 4

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Тархов П..pdf296.21 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.