Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/50177
Назва: Алгоритми машинного навчання для виявлення та прогнозування атак на мережеву інфраструктуру
Інші назви: Machine Learning Algorithms for Detection and Prediction of Network Infrastructure Attacks
Автори: Лущевський, Борис Леонідович
Ключові слова: алгоритм машинного навчання
SPLUNK MACHINE
IDS
IPS
machine learning algorithm
Дата публікації: 2023
Видавництво: Тернопіль, ЗУНУ
Бібліографічний опис: Лущевський, Б. Л. Алгоритми машинного навчання для виявлення та прогнозування атак на мережеву інфраструктуру = Machine Learning Algorithms for Detection and Prediction of Network Infrastructure Attacks : кваліфікаційна робота : спец. 125 – кібербезпека освітньо-професійна програма – кібербезпека / Борис Леонідович Лущевський ; наук. керівник к.т.н., доц. Н. Г Яцків. Тернопіль : ЗУНУ, 2023. 62 с.
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота на тему «Алгоритми машинного навчання для виявлення та прогнозування атак на мережеву інфраструктуру» на здобуття освітнього ступеня «Магістр» зі спеціальності 125 «Кібербезпека» освітньо-професійної програми «Кібербезпека» написана обсягом 64 сторінки і містить 28 ілюстрацій, 9 таблиць, 2 додатки та 30 джерел за переліком посилань. Метою кваліфікаційної роботи є розробка системи виявлення вторгнень на основі машинного навчання. Проведено дослідження IDS та IPS системи виявлення вторгнень, що дало можливість здійснити оцінку ефективності виявлення вторгнень. Досліджено індикатори атак, створені штучним інтелектом на основі аналізу мережевого трафіку. Проаналізовано можливості Splunk Machine, щодо побудови моделы виявлення вторгнень та аналізу нетипової поведінки мережевого трафіку. Виконано дослідження побудови класифікаторів атак для системи виявлення вторгнень побудованої на основі класифікаторів. Зпроектовано систему виявлення вторгнень на основі ML та здійснено вибір набору даних для навчання. Виконано семплювання проти дисбалансу класів та оцінка значущості та відбір ознак та скорочення ознакового простору та налаштування моделі. Проведено тестування побудованої моделі та здійснено оцінку її ефективності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/50177
Розташовується у зібраннях:2023-2024 н. р.

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ВКР Лущевський Борис.pdf2.44 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.