Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/50102
Назва: Адміністративно-правове регулювання державної реєстрації актів цивільного стану в Україні
Інші назви: Administrative and legal regulation of state registration of acts of civil status in Ukraine
Автори: Кузь, Тетяна Володимирівна
Ключові слова: адміністративна процедура;
адміністративні послуги;
адміністративний супровід;
електронні публічні послуги;
децентралізація;
електронне урядування;
цифровізація;
процедура реєстрації;
державна реєстрація актів цивільного стану;
акти цивільного стану;
реєстрація шлюбу;
розірвання шлюбу;
народження;
батьківство
Дата публікації: 2024
Видавництво: Тернопіль, ЗУНУ
Бібліографічний опис: Кузь Т. В. Адміністративно-правове регулювання державної реєстрації актів цивільного стану в Україні. – Кваліфікаційна наукова праця на правах рукопису. Дисертація на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю 081-Право. – Західноукраїнський національний університет, Тернопіль, 2024.
Короткий огляд (реферат): У дисертаційній роботі вирішено ряд актуальних наукових завдань, які були зумовлені тим, що на сучасному етапі розвитку країни пріоритетом визнано дотримання конституційних норм і забезпечення прав та свобод людини і громадянина, а також нормативно встановлений, оптимізований і зрозумілий порядок надання адміністративних послуг. Тому з’ясування поняття, сутності, ознак, структури та правового регулювання реєстрації актів цивільного стану стало неможливим без звернення до теоретичних напрацювань як вітчизняних, так і зарубіжних науковців щодо державного регулювання адміністративних процедур, їх основних видів, стадій та особливостей реалізації. У зв’язку з цим досліджено історію розвитку законодавства в питанні реєстрації актів цивільного стану та визначено тенденції сучасної доктрини адміністративно-правового регулювання у цій сфері, в тому числі, проаналізовано міжнародну практику правового забезпечення реєстрації актів цивільного стану. На основі комплексного дослідження поняття та видів процедур державної реєстрації актів надано оцінку результативності їх проведення та розроблено практичні рекомендації щодо удосконалення законодавства про державну реєстрацію актів цивільного стану в Україні.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/50102
Розташовується у зібраннях:Дисертації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dis_Kuz.pdf1.88 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.