Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/49656
Назва: Роль зеленого банкінгу в забезпеченні цілей сталого економічного розвитку
Інші назви: The role of green banking in ensuring the goals of sustainable economic development
Автори: Дзюблюк, Олександр Валерійович
Луців, Богдан Любомирович
Чайковський, Ярослав Іванович
Луців, Павло Богданович
Чайковський, Євген Ярославович
Ключові слова: банківська система
банк
грошово-кредитна політика
кредит
процентна ставка
гроші
центральний банк
кредитні операції
банківський сектор
реальний сектор
сталий розвиток
сталі фінанси
зелена економіка
зелені фінанси
зелене фінансування
зелений банкінг
зелені облігації
зелені кредити
Дата публікації: 2024
Видавництво: ТОВ "ФІНТЕХАЛЬЯНС"
Бібліографічний опис: Луців Б. Л., Дзюблюк О. В., Чайковський Я. І., Луців П. Б., Чайковський Є. Я. Роль зеленого банкінгу в забезпеченні цілей сталого економічного розвитку. Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії і практики. 2024. Том 1 (54). С. 23-36.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто екологічно відповідальну («зелену») банківську діяльність як формат сталого розвитку в контексті переходу у світі до моделі «зеленої» економіки. Досліджено національні ініціативи формування ринку «зелених» облігацій в Україні на основі залучення інвестицій для реалізації економічно важливих проєктів у сфері енергозбереження. Проаналізовано особливості становлення «зеленого» банкінгу та визначено перспективні напрями реалізації запровадження й розвитку ринку «зелених» облігацій в Україні на основі зміни трендів глобального фінансового ринку у сфері інвестування. У дослідженні застосований системний аналітичний підхід до вивчення теоретичних засад «зеленого» банкінгу з використанням прийомів узагальнення. Проведений аналіз іноземних наукових публікацій показав, що підходи до оцінки «зеленого» банкінгу засвідчують певні світоглядні зрушення у сприйнятті банківського бізнесу з урахуванням «зелених» викликів, які неминуче будуть актуалізовуватись в Україні з урахуванням фінансових, економічних та екологічних наслідків воєнної агресії.
Опис: https://doi.org/10.55643/fcaptp.1.54.2024.4250
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/49656
ISSN: 2310-8770
Розташовується у зібраннях:Статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.