Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/49299
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБрик, Михайло-
dc.contributor.authorBryk, Mykhailo-
dc.date.accessioned2024-01-22T19:15:46Z-
dc.date.available2024-01-22T19:15:46Z-
dc.date.issued2022-01-26-
dc.identifier.citationБрик М. Інноваційні технології у системі контролінгу на підприємствах харчової промисловості. Економічний аналіз. 2022. Том 32. № 1. С. 248-256.uk_UA
dc.identifier.issn1993-0259-
dc.identifier.urihttp://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/49299-
dc.description.abstractСучасні умови економічної діяльності агропромислових підприємств, у тому числі підприємств харчової промисловості, що вимагають постійного вдосконалення систем управління. Однією з форм досконалості є застосування інновацій. Мета роботи полягає у розгляді ролі інновацій у контролінгу, а також інноваційних технологій контролінгу для вирішення завдань, спрямованих на підвищення ефективності управління в організаціях харчової промисловості. З урахуванням того, що контролінг є реалізацією процесу управління на підприємствах АПК, проблема використання інновацій у контролінгу має розглядатися як завдання розробки відповідних нововведень у сфері управління підприємством АПК. Система контролінгу по виконуваній ролі та функціональності займає центральне місце в контурі управління підприємством і при цьому має міцні взаємозв'язки з іншими системами та підсистемами, тому для вибору інноваційних технологій для застосування в контролінгу необхідно позначити коло завдань, які вирішуються основними елементами контролінгу. У статті розглянуто завдання основних елементів контролінгу та запропоновані інноваційні управлінські технології, які можна використовувати в контролінгу в розрізі основних функцій управління, таких як планування, облік, контроль та аналіз, з урахуванням системи визначення цілей та процесу прийняття рішень на підприємствах харчової промисловості. Отже, основним завданням сучасної системи контролінгу є формування технологій управління, які використовують інновацію як елемент управлінського циклу. Інноваційні технології можуть бути використані в контролінгу як для досягнення поставленої стратегічної мети, так переходу на новий рівень розвитку підприємства.Modern conditions of economic activity of agro-industrial enterprises, including food industry enterprises, which require constant improvement of management systems. One of the forms of perfection is the application of innovations. The aim of the work is to consider the role of innovation in controlling, as well as innovative controlling technologies to solve problems aimed at improving the efficiency of management in the food industry. Given that controlling is the implementation of the management process in agro-industrial enterprises, the problem of using innovations in controlling should be considered as a task to develop appropriate innovations in the field of agro-industrial enterprise management. The controlling system in terms of role and functionality is central to the management of the enterprise and has strong relationships with other systems and subsystems, so the choice of innovative technologies for use in controlling must indicate the range of tasks solved by the basic elements of controlling. The article considers the tasks of the basic elements of controlling and proposes innovative management technologies that can be used in controlling in terms of basic management functions such as planning, accounting, control and analysis, taking into account the goal setting system and decision-making process in the food industry. Thus, the main task of a modern controlling system is the formation of management technologies that use innovation as an element of the management cycle. Innovative technologies can be used in controlling both to achieve the strategic goal and the transition to a new level of enterprise development.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherЗахідноукраїнський національний університетuk_UA
dc.subjectінноваціїuk_UA
dc.subjectпідприємствоuk_UA
dc.subjectоблікuk_UA
dc.subjectаналізuk_UA
dc.subjectконтрольuk_UA
dc.subjectрегулюванняuk_UA
dc.subjectуправлінняuk_UA
dc.subjectinnovationsuk_UA
dc.subjectenterpriseuk_UA
dc.subjectregistrationuk_UA
dc.subjectcontrollinguk_UA
dc.subjectanalysisuk_UA
dc.subjectregulationuk_UA
dc.subjectmanagementuk_UA
dc.titleІнноваційні технології у системі контролінгу на підприємствах харчової промисловостіuk_UA
dc.title.alternativeInnovative technologies in the control system at the enterprises of the food industryuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Економічний аналіз. 2022 рік. Том 32. № 1.

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
26.pdf699.95 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.