Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/492
Назва: Міжнародна економіка : теорія міжнародної торгівлі і фінансів
Інші назви: International economics : theory of international trade and finance
Автори: Савельєв, Євген Васильович
Ключові слова: міжнародна економіка
international economics
міжнародна торгівля
international trade
валютна політика
currency policy
теорія факторних пропорцій
theory of factor proportions
відносини обміну
exchange relations
товарна рівновага
commodity balance
Дата публікації: 2000
Видавництво: Економічна думка
Бібліографічний опис: Міжнародна економіка : теорія міжнародної торгівлі і фінансів : підручник для магістрів з міжнародної економіки / Є. В. Савельєв. – Тернопіль : Економічна думка, 2000. – 450 с.
Короткий огляд (реферат): У підручнику розглянуто теорію міжнародної торгівлі і фінансів. Висвітлено найостанніші досягнення економічної думки щодо функціонування народного господарства певної країни в системі світової економіки. Розглянуто основи міжнародного розподілу праці, його вплив на національну економіку, гіпотези, які пояснюють рух товарів та переміщення факторів між країнами, концепції торгової рівноваги, прибутку від торгівлі та митної політики. Проаналізовано проблематику зовнішньої торгівлі, що пов’язана з макроекономічними цілями, і монетарні аспекти. При цьому особлива увага приділена платіжному балансові, механізму його врівноваження, валютному ринкові та обмінному курсові. Останній подано в двох ракурсах: у зв’язку з рухом товарів і процесами розвитку фінансових ринків. Значне місце відведено політиці стабілізації у відкритій економіці: при фіксованому і гнучкому валютних курсах, при постійних і змінних цінах на товари. Теоретичні підвалини викладені на основі широкого залучення матеріалів народногосподарської практики України та європейських країн. Для слухачів магістратури, які навчаються за спеціальностями «Міжнародна економіка» і «Державна служба». Моделі та методи міжнародної економіки наближенні до безпосереднього використання у практичній роботі широкого кола економістів підприємств, міністерств, банків, а також при проведенні наукових досліджень.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/316497/492
ISBN: 966.25.65-9
Розташовується у зібраннях:Підручники і навчальні посібники

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
МІЖНАРОДНА ЕКОНОМІКА.pdf5.13 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.