Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/48496
Назва: ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДІАСПОРИ В США: ІСТОРИКО-ПЕДАГОГІЧНИЙ АСПЕКТ
Автори: Гомотюк, Оксана Євгенівна
Ключові слова: Голодомор, українська діаспора, Меморіал жертвам Голодомору, геноцид.
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: ГОМОТЮК, О., & НЕДОШИТКО, І. (2021). ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДІАСПОРИ В США: ІСТОРИКО-ПЕДАГОГІЧНИЙ АСПЕКТ. ГУМАНІТАРНІ СТУДІЇ: ІСТОРІЯ ТА ПЕДАГОГІКА, (2), 19-29.
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто діяльність української діаспори США з метою висвітлення фактів про Голодомор 1932-1933 рр. в Україні. З’ясовано, що світ пізнав правду про цю страшну сторінку нашої історії завдяки таким відважним правдолюбам як Малком Магерідж, Вільям Баклі, Роберт Конквест та Джеймс Мейс. Доведено, що українська діаспора США і до сьогодні тримає активну позицію у висвітленні трагічних подій 1932–1933 рр., адже світ має про це знати; у свідомості поколінь має закарбуватися глибоке розуміння того, що подібне ніде і ніколи не має повторитися. Так, у 2015 році з ініціативи української громади у Вашингтоні було відкрито Меморіал жертвам Голодомору 1932-33 років. Палата Представників Конгресу США одноголосно визнала Голодомор в Україні актом терору і масового вбивства, скерованим проти українського народу. У деяких штатах інформацію про Голодомор внесли до навчальних планів середніх шкіл. Наголошуємо, що тема Голодомору 1932–1933 рр. в Україні така страшна і глибока, що, мабуть, мине чимало часу, поки вона буде вивчена й усвідомлена українцями і світом. Проте як етнічні українці, так і ті, хто проживає в діаспорі, мають докладати максимум зусиль для висвітлення всієї правди та гідного вшановування пам’яті усіх жертв геноциду українського народу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/48496
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
26.pdf454.77 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.