Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/4776
Назва: Механізм зростання ролі кластерів у переході України до економіки знань
Інші назви: The mechanism of the growing role of clusters in Ukraine’s transition to a knowledge economy
Автори: Куриляк, Євгеній
Kuryliak, Yevhenii
Ключові слова: витрати на R&D
кластер
комерціалізація науково-технічних розробок
мережі компетентності
центри компетентності
Дата публікації: 2014
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Куриляк, Є. Механізм зростання ролі кластерів у переході України до економіки знань [Текст] / Євгеній Куриляк // Вісник Тернопільського національного економічного університету. - 2014. - Вип. 4. - С. 17-31.
Короткий огляд (реферат): Розкрито передумови використання кластерів у системі інструментів переходу до економіки знань. Показано тенденцію щодо переходу на виробництво високотехнологічних і наукоємних виробів і продуктів у країнах Азії. Визначено орієнтири інтенсифікації витрат на R&D та наведено їх абсолютні показники для України, ЄС та обраних країн. Обґрунтовано створення в Україні мереж компетентності на основі адаптації досвіду Німеччини. Розроблено інструменти комерціалізації науково-технічних розробок в рамках кластерної моделі. Виокремлено центри компетентності як новітні організаційні утворення в рамках переходу до економіки знань. Здійснено порівняльну характеристику витрат і доходів на окремих етапах комерціалізації науково-технічних розробок.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/4776
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2014 Випуск 4

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Куриляк Є..pdf579.74 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.