Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/4665
Назва: Окремі питання обліку використання землі державними науковими установами України
Інші назви: Separate questions of the accounting of land use by state scientific institutions of Ukraine
Автори: Гур’єва, Ірина
Guryeva, Iryna
Ключові слова: земля
земельні ділянки
спільна діяльність
державні наукові організації України
Національна академія наук України
державна власність
Дата публікації: 2014
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Гур’єва, І. Окремі питання обліку використання землі державними науковими установами України [Текст] / Ірина Гур’єва // Вісник Тернопільського національного економічного університету. - 2014. - Вип. 2. - С. 144-151.
Короткий огляд (реферат): В основу статті покладено пошук шляхів удосконалення облікового забезпечення земель, які закріплені за державними науковими установами України, з метою здійснення належного контролю за їх використанням. Для забезпечення досягнення поставленої мети використовувалися такі методи економічних досліджень: теоретичного узагальнення, дедукції і індукції, аналізу та синтезу, системного підходу. У статті досліджено можливість передачі у будь-яку іншу власність земель державної власності, які використовуються для забезпечення діяльності Національної академії наук України, державних галузевих академій наук. Автором встановлено, що після завершення будівництва об’єктів спільної інвестиційної діяльності на землях державної власності та оформлення прав власності виникає потреба у прийнятті рішення про відчуження частини таких земель у комунальну чи навіть приватну власність (інвесторам). Доведено необхідність обов’язкового проведення конкурсного відбору інвесторів у разі будівництва житла для вчених та нежитлових приміщень. Встановлено доцільність відкриття аналітичного рахунку 1001 “Землі, на яких ведуться будівельні роботи” з метою забезпечення контролю за землями, на яких ведуться будівельні роботи за договорами, укладеними із суб’єктами господарювання.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/4665
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2014 Випуск 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гурєва І..pdf283.95 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.