Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/4524
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМарчин, Михайло Ігорович-
dc.contributor.authorMarchyn, M. I.-
dc.date.accessioned2016-11-11T10:50:51Z-
dc.date.available2016-11-11T10:50:51Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationМарчин, Михайло Ігорович. Управлінський облік і контроль витрат операційної діяльності в цукровій промисловості [Текст] : дис. ... канд. екон. наук : 08.00.09 / Михайло Ігорович Марчин. - Тернопіль : ТНЕУ, 2016. - 190 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/4524-
dc.description.abstractАНОТАЦІЯ Марчин М. І. Управлінський облік і контроль витрат операційної діяльності в цукровій промисловості. – На правах рукопису. Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.09 – бухгалтерський облік, аналіз та аудит (за видами економічної діяльності). – Тернопільський національний економічний університет Міністерства освіти і науки України, Тернопіль, 2016. У дисертаційній роботі досліджено теоретичні, організаційні та методичні особливості управлінського обліку і контролю витрат операційної діяльності в цукровій промисловості та розроблено практичні рекомендації щодо їхнього покращення. Встановлено вплив організаційно-технологічних особливостей виробництва цукру на побудову управлінського обліку і контролю. Запропоновано класифікацію витрат на підприємствах відповідно до галузевих потреб. Удосконалено первинний облік шляхом введення в первинні документи параметра «сортність». Запропоновано зарахування земляних відходів до категорії зворотних відходів. Розроблено систему обліку витрат за сферами відповідальності на цукровому заводі, за якої отримана за цехами інформація дозволить здійснювати економічну оцінку їх діяльності, встановлювати резерви зниження витрат. Розроблено форми внутрішньої звітності, зокрема рапорти обліку відхилень від норм витрат з урахуванням сортності цукрових буряків для забезпечення ефективного внутрішньогосподарського контролю за відхиленнями від нормативних витрат. Запропоновано форми бюджету заготівлі цукрових буряків та бюджету допоміжних матеріалів з метою підвищення контрольної функції управління. Розроблено економіко-математичні моделі контролю витрат, які дозволяють з урахуванням технологічного процесу на основі встановлених відхилень від норм приймати оперативні рішення щодо запобігання виникненню непродуктивних витрат. Ключові слова: облік, витрати, операційна діяльність, контроль, цукрова промисловість, сортність, земельні відходи. ANNOTATION Marchyn M. I. Managerial accounting and control of operating costs in the sugar industry. – The manuscript. The thesis for the degree of candidate of economic sciences on specialty 08.00.09 – accounting, analysis and auditing (by types of economic activities). – Ternopil National Economic University, Ministry of Education and Science of Ukraine, Ternopil, 2016. In the thesis the theoretical, organizational and methodical features of managerial accounting and cost control of operations are investigated and practical recommendations are developed for their improvement. The impact of integration processes is defined for the sugar industry and in particular management accounting. The impact organizational and technological features of sugar production at building managerial accounting and control is studied. The classification of costs in enterprises according to industry needs is proposed. Primary account by introducing a new parameter grade is improved. Soil is proposed to classify in the category of related products. Cost accounting method for areas of responsibility of the sugar plant in which information received from the workshops will allow evaluation of their economic activity and find reserves of cost savings is developed. Internal reporting forms by developing accounting reports of deviations from standard costs for each grade of sugar beets to ensure the accuracy of internal control over deviations from standard costs are created. Budgets based on cost accounting are compound to improve management control function. The economic-mathematical models which allow taking into account the technological process on the basis of established deviations from the norm to take prompt corrective solutions to prevent the occurrence of non-productive expenditures are developed. Keywords: accounting, costs, operations, control, the sugar industry, grade, soil.uk_UA
dc.subjectоблікuk_UA
dc.subjectвитратиuk_UA
dc.subjectопераційна діяльністьuk_UA
dc.subjectконтрольuk_UA
dc.subjectцукрова промисловістьuk_UA
dc.subjectсортністьuk_UA
dc.subjectземельні відходиuk_UA
dc.subjectaccountinguk_UA
dc.subjectcostsuk_UA
dc.subjectoperationsuk_UA
dc.subjectcontroluk_UA
dc.subjectsugar industryuk_UA
dc.subjectgradeuk_UA
dc.subjectsoiluk_UA
dc.titleУправлінський облік і контроль витрат операційної діяльності в цукровій промисловостіuk_UA
dc.title.alternativeManagerial accounting and control of operating costs in the sugar industryuk_UA
dc.typeThesisuk_UA
Розташовується у зібраннях:Дисертації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
diss марчин.pdf2.03 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.