Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/40355
Назва: Спосіб ідентифікації індивідуальної функції перетворення вимірювального каналу
Інші назви: Method for identification of individual function of transformation of a measuring channel
Автори: Кочан, Орест Володимирович
Kochan, Orest Volodymyrovuch
Левків, Мар'яна Орестівна
Levkiv, Maryana Orestivna
Кочан, Роман Володимирович
Kochan, Roman Volodymyrovych
Кочан, Володимир Володимирович
Kochan, Volodymyr Volodymyrovych
Ключові слова: вимірювальна техніка
measuring technique
вимірювальний канал
measuring channel
Дата публікації: 2019
Видавництво: Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України
Бібліографічний опис: Пат. 138965 U Україна, МПК (2006) G01K 15/00 G01R 35/00. Спосіб ідентифікації індивідуальної функції перетворення вимірювального каналу / О. В. Кочан, М. О. Левків, Р. В. Кочан, В. В. Кочан (Україна); заявник та патентовласник О. В. Кочан, М. О. Левків, Р. В. Кочан, В. В. Кочан. – № u201906318; заявл. 06.06.2019; опубл. 10.12.2019, бюл. № 23.
Короткий огляд (реферат): Спосіб ідентифікації індивідуальної функції перетворення вимірювального каналу включає визначення його наскрізної функції перетворення, що формується декількома нелінійними елементами, шляхом подачі на його вхід еталонних сигналів та реєстрації відповідних результатів на виході. Спочатку ділять вимірювальний канал на віртуальні елементи, вибирають елемент, типова функція перетворення якого відома з найбільшою достовірністю, проводять ідентифікацію індивідуальної функції перетворення цього елемента, обчислюють параметри достатньо великої кількості еталонних точок відповідно до ідентифікованої індивідуальної функції перетворення вибраного елемента, вмикають у вимірювальний канал імітатор вибраного елемента, імітують обчислені параметри еталонних точок і реєструють вихідні сигнали вимірювального каналу. А наскрізну індивідуальну функцію перетворення вимірювального каналу визначають як співвідношення між зареєстрованими значеннями вихідних сигналів вимірювального каналу і використаними при обчисленні еталонних точок значеннями вхідної вимірюваної величини. При використанні для вимірювання середніх температур термістора як сенсора, спочатку ідентифікують його індивідуальну функцію перетворення шляхом вимірювання його опору при двох температурах, наприклад при температурі танення льоду та температурі тіла здорової людини, і за результатами вимірювання складають та вирішують систему з двох рівнянь з двома невідомими параметрами функції перетворення термістора. Потім, за знайденими параметрами функції перетворення термістора, обчислюють його опір при багатьох температурах у діапазоні вимірювання температури, далі у вимірювальний канал замість термістора вмикають магазин опору, встановлюють на магазині опору обчислені значення опору термістора та реєструють результати вимірювання на виході вимірювального каналу. А наскрізну індивідуальну функцію перетворення вимірювального каналу визначають як співвідношення між зареєстрованими значеннями результатів вимірювання на виході вимірювального каналу та температурами, для яких були обчислені значення опору термістора.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/40355
Розташовується у зібраннях:Патенти



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.