Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/39821
Назва: ПРОБЛЕМИ ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ЗРАЗКА В УКРАЇНІ
Інші назви: THE PROBLEMS OF IMPLEMENTATION OF SYSTEM OF TECHNICAL REGULATION OF EUROPEAN MODEL IN UKRAINE
Автори: Бидик, Алла Геннадіївна
Ключові слова: система технічного, санітарного, фітосанітарного регулювання, технічні бар’єри, стандарти, системи безпеки та якості аграрної та продовольчої продукції, державна підтримка, технічна допомога.
Дата публікації: 2019
Видавництво: Приазовський економічний вісник. Запоріжжя
Бібліографічний опис: Бидик А.Г. Проблеми впровадження системи технічного регулювання європейського зразка в Україні [Електронний ресурс]/ А.Г. Бидик// Приазовський економічний вісник. Запоріжжя, 2019. № 2(13). – С. 266-272. – URL: http: journal@pev.kpu.zp.ua
Короткий огляд (реферат): В статті приділено увагу необхідності комплексного вирішення проблеми відсутності в Україні ефективної практики організації виробничо-збутової діяльності товаровиробників аграрної та продовольчої продукції, побудованої відповідно до вимог нової системи технічного, санітарного та фітосанітарного регулювання європейського зразка. Досліджено ступінь розроблення та впровадження стандартів ЄС у практичну діяльність вітчизняного агропродовольчого сектору. Зазначено, що одним з головних завдань для бізнесу та влади має стати проведення системних реформ в сфері технічного регулювання на рівні законодавчо-нормативного забезпечення, а й в сфері його втілення у практичну площину. Зауважено на необхідності масштабного впровадження систем безпеки та якості продукції у діяльність вітчизняних аграрних та переробних підприємств, побудованих відповідно до принципів НАССР та наведено чинники, що заважають цьому процесу. Обґрунтовано необхідність залучення у коло учасників системи ефективного технічного регулювання не лише суб’єктів бізнесу, а й органів державної та регіональної влади як організаторів регулятивного середовища, так і співучасників системної підтримки та практичної допомоги для товаровиробників з метою впровадження сучасних систем якості та безпечності аграрної та продовольчої продукції у систему управління підприємствами та протягом дії всього харчового ланцюгу «від лану до столу».
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/39821
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
текст_Бидик.pdf599.72 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.