Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/38186
Назва: БЮДЖЕТНЕ ПЛАНУВАННЯ ТА ПРОГНОЗУВАННЯ: СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ ЗДІЙСНЕННЯ
Автори: Дем'янюк, Антоніна Вікторівна
Ключові слова: бюджетне планування, бюджетне прогнозування, програмно-цільовий метод, бюджетний процес, державний бюджет, Бюджетна декларація.
Дата публікації: 2019
Видавництво: Причорноморські економічні студії
Короткий огляд (реферат): У статті досліджено теоретичні засади бюджетного планування та прогнозування, узагальнено дослідження вітчизняних науковців стосовно наукових підходів до визначення понять бюджетне планування та прогнозування. Окреслено характерні відмінності між бюджетним плануванням та бюджетним прогнозуванням. Систематизовано принципи організації бюджетного планування у вітчизняній практиці. Досліджено зарубіжну практику розвитку бюджетного прогнозування та систематизовано його характерні критерії здійснення у світовій практиці. Здійснено аналіз розвитку програмно-цільового методу в Україні, визначено напрями його реалізації та складові його здійснення. Встановлено основні тенденції планових бюджетних показників на 2020 р. в контексті бюджетних доходів і видатків та бюджетного дефіциту. Систематизовано положення Бюджетної декларації на 2020 – 2022 рр. Визначено перспективні напрями розвитку бюджетного планування та прогнозування в контексті програмно-цільового методу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/38186
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
стаття.pdf651.6 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.