Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/34474
Назва: УПРАВЛІНСЬКИЙ ОБЛІК : ОСОБЛИВОСТІ ТА ПРИНЦИПИ
Інші назви: MANAGERIAL ACCOUNTING : PECULIARITIES AND PRINCIPLES
Автори: Задорожний, Зеновій-Михайло Васильович
Аверкин, Яків Федорович
Ключові слова: управлінський облік
принцип
ефективність
ключова визначальна характеристика
Дата публікації: 2019
Бібліографічний опис: Задорожний З.-М. В., Аверкин Я. Ф. Управлінський облік: особливості та принципи. Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики. 2019. №1. С. 114-120.
Серія/номер: 1;
Короткий огляд (реферат): У статті розкрито сутність та особливості управлінського обліку. Доведено, що цей облік є самостійним видом бухгалтерського обліку підприємства, що забезпечує інформаційну підтримку системи управління підприємницькою діяльністю. Представлено авторське визначення управлінського обліку. Управлінський облік з позиції авторів є інтегрованою системою збору, обробки та передачі інформації внутрішнім користувачам щодо доходів і витрат підприємств з метою забезпечення ефективного управління собівартістю та отримання позитивного фінансового результату. На підставі проведеного дослідження щодо виокремлення підходів до управлінського обліку зроблено висновок про те, що найбільш поширеними його ключовими ознаками є облік витрат і доходів, статистичний і бухгалтерський облік, облік і управління собівартістю, систематизація та аналіз даних. В статті узагальнено підходи до формування принципів управлінського обліку. Здійснено аналіз принципів цього обліку, які наводять вітчизняні та зарубіжні науковці. Особливу увагу приділено міжнародним принципам управлінського обліку, запропонованими двома найбільшими організаціями у сфері обліку та управління CIMA і AICPA. Таким чином було опубліковано документ, в якому були представлені 4 основні принципи управлінського обліку: комунікація – ключовий компонент успіху, використання релевантної інформації; аналіз впливу різних чинників на вартість компанії, управління, засноване на довірі. Узагальнено спеціальні принципи управлінського обліку, а також їх доповнено новими, а саме принципом прогностичності та моделювання, принципом стійкості, принципом безпеки та принципом етичності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/34474
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття_Задорожний_Аверкин.pdf241.41 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.