Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/33774
Назва: Світова інтелектуальна економіка: особливості визначення та оцінки в контексті сталого розвитку
Автори: Орловська, Юлія
Дригола, Крістіна
Ключові слова: Інтелектуальна економіка
економіка знань
оцінка інтелектуальної економіки
сталий розвиток
Дата публікації: 2018
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Орловська, Ю. Світова інтелектуальна економіка: особливості визначення та оцінки в контексті сталого розвитку [Текст] / Юлія Орловська, Крістіна Дригола // Журнал європейської економіки. – 2018. – Т. 17, № 4. – С. 438-451.
Короткий огляд (реферат): Досліджено проблему визначення поняття «інтелектуальна економіка». З’ясовано сутність економіки знань та економіки, заснованої на знаннях, і описано схожість та відмінність цих категорій. Проаналізовано підходи західних і вітчизняних вчених до встановлення особливостей визначення інтелектуальної економіки. Виявлено зв’язок інтелектуальної економіки з концепцією сталого розвитку як пріоритетного напряму розвитку. Визначено сутність інтелектуальної економіки та її основних учасників, які формують структуру світової інтелектуальної економіки. Досліджено фактори впливу на інтелектуальну економіку через використання міжнародних індексів, що характеризують діяльність кожного учасника цієї системи. Запропоновано підхід до оцінки стану світової інтелектуальної економіки на основі інтегрального індексу інтелектуальної економіки, який складається з п’яти міжнародних індексів, зведених до єдиної інформаційної системи координат. Застосовано метод експертних оцінок при визначенні вагових коефіцієнтів кожного міжнародного індексу в складі інтегрального індексу інтелектуальної економіки. Розраховано інтегральний індекс інтелектуальної економіки для певних центрів формування структури інтелектуальної економіки: США, Японії, Польщі, Китаю, Індії, Росії й України. Обґрунтовано доцільність подальшого дослідження учасників і структури світової інтелектуальної економіки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/33774
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 17 (№4) Грудень 2018

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Орловська.pdf245 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.